StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI VLASNIK KONZUMA

Pavao Vujnovac u Dnevniku Nove TV: Ja sam pionir plinskog biznisa u Hrvatskoj, "Mislim da izvršna vlast treba ljude poput mene!

Piše dv
23. prosinca 2023. - 20:21

"Prepoznao sam priliku", istaknuo je Vujnovac odgovarajući na pitanje u razgovoru u Dnevniku Nove TV zašto se uopće uhvatio Fortenova Grupa te istaknuo da želi ići na IPO i zaraditi. "Što je sistemski rizik? U kojem smjeru to ide?‘‘, zapitao je Vujnovac pa upozorio da je u njegovom sustavu ne postoji nešto kao Agrokor. ‘‘Kod mene svaka firma ima svoju vertikalu i ne garantira nijedna drugoj za kredite", istaknuo je i naglasio: "Sistemski rizik ne postoji."

image

.

Damir Krajac/Cropix

Što se tiče afere Plin za cent, među ostalim kazao je da treba vidjeti što je kreiralo viškove u sustavu, a kad je riječ o navodnoj povezanosti s Rusijom, kazao je da nije radio s Rusijom, nego Gazpromom, koji je u većinskom ruskom vlasništvu te je odbacio da ima straha od Rusa."PPD je sigurno ispunio svoje obaveze", kazao je i dodao da ne može zbog pravnih razloga govoriti o detaljima. A na pitanje zašto nije platio carinu na dijamantnu ogrlicu vrijednu pola milijuna eura, rekao je da je to njegova treća greška i da je sve platio te da ništa nije zatajio. Ogrlica je, kaže, bila namijenjena njegovoj ženi., kazao je među ostalim Vujnovac koji je u Dnevniku Nove TV govorio i o povezanosti sa politikom. 

02. svibanj 2024 20:08