StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZORAN MILANOVIĆ

‘Ovo je vrlo mučan trenutak, isplivao je daleko najgori od svih, čovjek koji bi trebao biti predmet istrage!‘

Piše L.G./JL
26. siječnja 2024. - 13:48

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja te je tom prilikom dao izjavu za medije.

“Problem je u Plenkoviću i njegovim vrtnim patuljcima koji dižu ruku za porobljavanje države”, započeo je Milanović.

Osvrnuo se i na Lex AP.

“Iz bijesa i očaja okomio se na institut netajnosti istraga i istražnih radnji”.

“Sad dolazi AP koji želi proganjati prije svega novinare jer ih se ne bi kazneno gonilo, nego da odaju tko je ukazao na kazneno djelo”, dodao je predsjednik, prenosi N1.

Osvrnuo se i na izbor novog šefa DORH-a.

“Istovremeno ide natječaj, kakva farsa, za novog GDO, nakon što ih je potrošio nekoliko - Jelinić, koji je bio nesmotren, pa Zlata Hrvoj Šipek, neposredno prije izbora, kvarno, kukavički… Sad se radi ista priča i motivi su interesantni. Pojavljuje se taj nesretni Ivan Turudić. Baš njega, baš se na njemu inzistira, on kao papagaj ponavlja sve elemente obrazloženja tog zloćudnog zakona Lex AP, ono što Plenković želi čuti. On bi to sve zabranio, onemogućio da se u medijima sazna da su njegovi suradnici barabe i lopovi i to je meta cijele te priče i napora”.

“Kako to suzbiti? Vidim da nisam jedini koji tako misli i govori, tom lopovluku treba stati na kraj. Što smo prošli u vrijeme Sanadera, čiji je Turudić bio dečko, toga se možemo prisjećati kao falično vrijeme, ali vrijeme nevinosti u odnosu na ovaj kupleraj danas”, nastavio je Milanović.

“Hrvate se preparira da budu poslušne životinje”, dodao je.

Za Turudića kaže da je stranački “dečko”, a pokušava ga se prodati kao osobu koja će uvesti reda.

“Deklarirao se kao HDZ-ovac i nikome ništa, to je kao referenca?!”.

“AP-ova konstatacija da je osudio predsjednika HDZ-a, da, ali u jednom od stranačkih obračuna kad je Sanader već izbačen kao obični politički otpad, to je napravio naš dečko, Ture, za kojeg se Sanader zalagao da bude na čelu Županijskog suda”, nastavio je dalje o Turudiću.

“Vrlo mučan trenutak, gdje od mnogih loših kandidata ispliva daleko najgori od svih, čovjek koji bi trebao biti predmet istrage. Taj čovjek na silu hoće represivnu vlast i AP mu to daje. To je takva šamarčina!”, istaknuo je Milanović.

Kaže da je imenovanje Turudića kadrovsko imenovanje.

“Plenković želi ovdje imati nekoga tko će mu čuvati leđa, napiknuo je krivog tipa, on je patološki nelojalan, zavaljat će ga prvom prilikom kao što je uništio Sanadera koji ga je stvarao”.

Predsjednik je komentirao i mjere upozorenja u pravosuđu.

“Kad se svima obećava sve u periodu kad je lako voditi vlast i financije… Prividno davati svakome sve, rezultira ovakvom disharmonijom i neradom. To su stvari za razgovor, ali Plenković nije navikao razgovarati, on prijeti i kupuje, vašim parama”, kaže predsjednik RH, a prenosi N1.

Komentirao je i slučaj Severine Vučković.

“Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio. Devet godina… Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda, on tu ništa ne može…”.

29. travanj 2024 14:41