StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPROGLAŠEN KRIVIM

Otac Mate Rimca tri godine će provesti iza rešetaka: evo zbog čega je osuđen, spominje se i Milan Bandić...

Piše JL
4. siječnja 2024. - 18:49

Općinski sud u Požegi osudio je Ivana Rimca (62) na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz Slavonije DI, tvrtke iz Slavonskog Broda koja se bavila preradom drva, objavio je Index.

Rimcu se sudilo po optužnici iz srpnja 2013., a nepravomoćna presuda, donesena 24. listopada 2023., strankama je otpremljena 21. prosinca prošle godine.

Proglašen je krivim jer je 2002. u tvrtki Slavonija DI, u kojoj je bio zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, više puta dogovorio poslove kojima je Slavonija DI izgubila novac, koji je zatim prebačen u tvrtku Rim i Zov. Radi se o tvrtki koju je Rimac osnovao sa sad pokojnim Jerkom Zovakom. Vlasništvo su dijelili po pola, a kako je sam Rimac rekao na sudu u Požegi, spojio ih je bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Rimac za troškove postupka mora platiti 663.61 euro (5000 kuna). Nije poznato je li Rimac već podnio žalbu na presudu, što je mogao učiniti u roku od 15 dana.

Ivan Rimac otac je Mate Rimca, vlasnika Rimac Automobila. Jedno vrijeme bio je i predsjednik Nadzornog odbora u sinovoj tvrtki. Zaposlen je u tvrtki RIMC te ima više poslovnih udjela u tvrtkama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji te Njemačkoj, navedeno je u sudskoj presudi - prenosi Jutarnji list.

25. travanj 2024 16:12