StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

OPREZ U PROMETU Policija danas provodi pojačane aktivnosti

Piše PSD.
21. rujna 2017. - 13:16

Europski dan bez poginulih u prometu obilježava se danas diljem Europe. Ovim danom završava Projekt EDWARD koji je prvi put prošle godine pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija. Projekt je pokrenut sa željom da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima, o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu te da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

U svim policijskim upravama policijski službenici danas će provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, smanjio broj prometnih prekršaja te postigao cilj samog projekta, dan bez poginulih osoba u prometu.

U projekt se i dalje možete se uključiti potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu ili biti dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD.
Projekt EDWARD pokrenut je pošle godine i u prvom je izdanju bio odlično prihvaćen. Prisegu je potpisalo više od 103,000 osoba, a preko 80 različitih događanja bilo je organizirano diljem Europe. Kampanje na društvenim mrežama, #seatbeltselfie i #projectEDWARD, vidjelo je preko 19 milijuna ljudi.
Tijekom prošlogodišnjeg Europskog dana bez poginulih osoba u prometu, 43 osobe su smrtno stradale u prometu u 31 državi dok je u 2015. ta brojka iznosila 70. Devetnaest zemalja nije imalo poginulih u prometu, a među njima je bila i Republika Hrvatska. Prema podacima za Republiku Hrvatsku, u sedam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 173 osobe su poginule, a 1,473 je bilo teško ozlijeđeno.

23. travanj 2024 22:48