StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGinu nedužni

Novi užas u Gazi, deseci mrtvih i ozlijeđenih dok su u redu čekali hranu. Oglasila se izraelska vojska

Piše Hina
25. siječnja 2024. - 23:31

Najmanje 20 Palestinaca poginulo je, a 150 je ozlijeđeno u izraelskom napadu na grad Gazu u četvrtak dok su čekali u redu za pomoć u hrani, objavilo je Hamasovo ministarstvo zdravstva, što je palestinska koalicija prozvala "ratnim zločinom".

Izraelska vojska objavila je da istražuje to izvješće.

Palestinska koalicija militantnih i političkih skupina, The National and Islamic Forces Follow-up Committee, objavila je da su izraelske snage napale civile koji su čekali humanitarnu pomoć.

Deseci su poginuli i ozlijeđeni, priopćili su, ocijenivši da je riječ o "ratnom zločinu i genocidu".

Palestinski zdravstveni dužnosnici rekli su da je u izraelskom zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Nuseirat u središtu Pojasa Gaze poginulo šestero ljudi. 

Na jugu Pojasa Gaze izraelski tenkovi gađali su područja oko dvije bolnice u Kan Junisu, rekli su stanovnici. 

Dužnosnici WHO-a na sjeveru Pojasa Gaze rekli su da je situacija s hranom u tom području "apsolutno užasna", a humanitarni radnici rekli su da očajni ljudi koji očito gladuju pljačkaju rijetke pošiljke pomoći. 

Većina od 2,3 milijuna stanovnika Pojasa Gaze pobjegla je u Kan Junis i gradove sjeverno i južno od tog grada nakon što su protjerani iz sjeverne polovice enklave zbog izraelske vojne akcije koja traje već četiri mjeseca.

Najmanje 50 Palestinaca poginulo je u zadnja 24 sata u Kan Junisu, rekli su palestinski zdravstveni dužnosnici. Izrael se počeo povlačiti iz sjevernih dijelova Pojasa Gaze koje sada velikim dijelom kontrolira i fokusira napade na Kan Junis.

28. travanj 2024 04:20