StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTAKO JE TO U POLJSKOJ

Nevjerojatna priča: Destogodišnjak u dugovima jer majka alkoholičarka ne plaća režije, protiv njega podignuta tužba.‘Ima prava, ali i obveze!‘, poručuju sa suda

Piše dv
16. studenog 2022. - 10:36

Nevjerojatna priča stiže iz Poljske. Dječak Przemek ima samo deset godina, a  trebao bi preuzeti dugove svoje majke alkoholičarke. Njegov otac već je neko vrijeme mrtav, a majka se nije brinula o njemu, piše poljski portal polsatnews.

Dječak je oduzet majci nakon što se otkrilo kako je stan pretvorila u “stan za zabavu” i sada živi kod udomiteljske obitelji.   Prema pričama dječaka, tri dana nije imao ništa za jelo. Jedino što je pronašao u stanu bio je šećer, kaže dječakova udomiteljica Monika B, a prenosi Fenix magazin. Ponekad je cijelu noć čekao pred vratima stana jer ga je majka zabavljala, a nije imala ni milosti prema životinjama. Jednom je navodno bacila dječakovog bolesnog zamorca kroz prozor.

No na vidjelo izlazi još jedan nevjerojatan detalj. Dječak je u dugovima, jer je zapravo on vlasnik je stana kojeg je naslijedio od svoje bake, iako u njemu živi njegova majka koja ne plaća režije Stamebnoj zajednici. Dug se popeo na preko 6000 eura, a majka ne želi napustiti stan što je od nje zatražila udomiteljska obitelj. U međuvremenu Stambena zajednica tužila je desetogodišnjeg dječaka kao vlasnika stana kojem njegova majka ne plaća čak ni uzdržavanje kod udomiteljske obitelji od 22 eura mjesečno. -  On ima prava, ali i obveze -poručila je glasnogovornica Okružnog suda u Świdnici na jugozapadu Poljske. 

 

25. travanj 2024 07:54