StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetProfesionalni izazov

Naš sugrađanin, popularni TV reporter Andrija Jarak, predstavio je novi autorski serijal, uskoro premijera na RTL-u

Piše DV
26. listopada 2023. - 08:44

Prva epizoda dokumentarnog serijala ‘Dosjea Jarak‘ koja tematizira ubojstva Iva Pukanića i Nike Franjića prikazana je sinoć na ekskluzivnoj projekciji za medije u Zagrebu.

Tom prigodom su naš sugrađanin Andrija Jarak i RTL predstavili su prvu epizodu dokumentarnog serijala ‘Dosje Jarak‘. Projekciji su prisustovala poznata RTL-ova lica, Jarkovi kolege te predstavnici najvećih domaćih medijskih kuća. ‘Dosje Jarak‘ gledali su predsjednica Uprave CME Adrije i RTL-a Hrvatska Stella Litou, glavna urednica RTL-ovog informativnog programa Željka Marijanović, voditelji Damira Gregoret i Adrian De Vrgna, urednica i voditeljica RTL-a Danas Ivana Brkić Tomljenović te urednik RTL-a Danas Borna Keserović te brojni drugi kolege.

image

 Damira Gregoret i Adrijan De Vrgna

Ranko Suvar/Cropix

Projekciju ‘Dosjea Jarak‘ gledali su i protagonisti prve epizode dokumentarnog serijala - Anka Pukanić, Sara Pukanić, nekadašnji glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Ratko Maček, bivši glavni ravnatelj policije Vladimir Faber te glavni urednik ‘Nacionala‘ Berislav Jelinić.

U novom serijalu Jarak s timom rasvjetljuje događaje koji su prethodili ubojstvu Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, te zbivanja koja su uslijedila nakon nezapamćene tragedije koja je 2008. šokirala Hrvatsku.

image

 Anka Pukanic i Andrija Jarak
 

Ranko Suvar/Cropix

- Radili smo ovo četrnaest mjeseci, Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo, nogometnim žargonom rečeno, ostavili srce na terenu i drago mi je da je priča dobila ovakav epilog. Ovi su ljudi ubijeni u centru Zagreba, a država je rekla da ovo nije teroristički čin. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, posebno zahvaljujem Anki i Sari Pukanić te svim ostalim sugovornicima u dokumentarnom serijalu, posebno gospdinu Faberu koji nam je jako puno pomogao savjetima i kontaktima. Naravno, hvala RTL-u, upravi RTL-a, od Željke Marijanović do Ane Bižić i Stelle Litou, predsjednice uprave, koji su nam dopustili da ovo radimo. Veliko hvala Marijani Čikić, koja je pročitala pet tisuća stranica sudskih spisa. Hvala Dariju Todoroviću, za kojeg ćete još puno čuti jer je to jedan genijalac. Gledajte RTL, uskoro krećemo s emitiranjem, nadam se da smo otvorili poglavlje zločina koji ne smiju biti zaboravljeni. Ivo Pukanić i Niko Franjić poginuli su kao novinari i ovo je najmanje što možemo napraviti, rekao je Andrija Jarak nakon projekcije dokumentarnog serijala ‘Dosje Jarak‘ koji će gledatelji moći vidjeti već u studenom samo na RTL-u!

28. travanj 2024 09:17