StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNISU NIMALO BEZOPASNI

Muškarac opisao strašno iskustvo nakon uboda komarca: Prvo mi se pojavila gnojna ranica. Onda mi je skočila temperatura, stanje mi se pogoršalo...

Piše DV/Mozaik SD
5. srpnja 2022. - 12:00

Pokušao sam dignuti balon sa pet litara vode, nisam ga mogao prinijeti ustima... Trajalo je najmanje 20 dana, dok sam se postupno vratio u normalu.

Ovim riječima Zoran Andrejić iz beogradskog naselja Krnjača počinje priču o svojoj borbi s groznicom Zapadnog Nila s kojom se borio prije tri godine.

- Krajem rujna, pred kraj sezone komaraca, ubo me komarac ispod nosa. S obzirom da živim u Krnjači, nije to bio ni prvi ni zadnji put. Sutradan mi se na obrazu pojavila gnojna ranica, slična opekotini. U ordinaciji u Kotežu su mi dali neku kremu za ublažavanje upale - ispričao je Zoran za Telegraf.

Uopće nije pomislio da razlog 'leži' u komarcu. Sljedeće noći je dobio proljev.

- Trajao je dva dana. Stanje mi se pogoršalo. Temperatura mi nije bila visoka, 37. Opet sam se javio liječniku koji je ranu na licu povezao s komarcem i s neraspoloženjem. Analizom krvi ustanovili su da imam virus Zapadnog Nila – priča Zoran za portal.

Budući da je Klinika za infektivne i tropske bolesti bila puna, savjetovali su mu da se liječi kod kuće.

- Moja terapija je bila bazirana na vitaminima i elektrolitima. Imao sam gnojni osip po cijelom tijelu, najviše na leđima. Bolio me svaki mišić, osjećao sam jaku slabost. Prema savjetu liječnika, trebao sam piti puno tekućine - sjeća se Zoran.

Koliko je bilo teško uspoređuje s činjenicom da on, čovjek od snage, nije mogao podići balon s pet litara vode.

- Pokušao sam podići balon s pet litara vode, nisam ga mogao prinijeti ustima. Inače, bez problema mogu podići puno veći teret. Trajalo je to najmanje 20 dana i postupno sam se vratio u normalu - kaže Andrejić.

Zoran je od tada alergičan na ubode insekata. Ne boji se komaraca, ali sada mu svi prozori imaju komarice, objavio je Telegraf.

23. travanj 2024 03:16