StoryEditorOCM
DubrovnikEkskluzivne priče, intervjui i povijesni uvidi o najvećoj kulturnoj manifestaciji na ovim prostorima

Moskar: Luksuzni magazin povodom 75. Dubrovačkih ljetnih igara

Piše DV
3. srpnja 2024. - 13:06

U rujnu 1950. godine, na tvrđavi sv. Ivana zavijorila se stara zastava Dubrovačke Republike, oživljavajući renesansnu atmosferu Grada – bio je to početak festivala koji je izrastao u najveću kulturnu manifestaciju na ovim prostorima, Dubrovačke ljetne igre. Ove godine obilježavamo jubilarne, 75. Igre, a tim povodom nastao je luksuzni magazin.

Moskar donosi najzanimljivije priče o svemu vezanom za Dubrovačke ljetne igre – o spektakularnoj ceremoniji Otvaranja koja svake godine privlači brojne posjetitelje, o glumačkim, redateljskim i glazbenim velikanima koji su proteklih sedam i pol desetljeća sudjelovali na Igrama, te o povijesti oblikovanja vizualnog identiteta ove važne kulturne manifestacije. Ujedno, Moskar otkriva fascinantne priče o autentičnim ambijentima u kojima se održavaju predstave i koncerti, pružajući čitateljima uvid u jedinstvenu atmosferu koja čini Dubrovačke ljetne igre posebnima.

Samo za Moskar, ekskluzivno govore Zrinka Cvitešić i Goran Višnjić, najuspješniji hrvatski glumci u inozemstvu, koji će se ove godine u Dubrovniku – u predstavi "Ekvinocijo" – prvi put naći zajedno na sceni.

Uz priče o umjetničkim doprinosima i osobnim iskustvima sudionika, Moskar se također bavi povijesnim i kulturnim kontekstom Dubrovačkih ljetnih igara, pružajući sveobuhvatan pogled na festival koji je postao sinonim za kulturnu izvrsnost i inovaciju.

Pridružite nam se u slavlju ove izvanredne obljetnice i uronite u bogatu povijest i živopisnu sadašnjost Dubrovačkih ljetnih igara kroz stranice magazina Moskar. Potražite ga na odabranim prodajnim mjestima od 8.7.

05. srpanj 2024 12:45