StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPospajao sve živo

Mladić krivotvorio potvrdu o bolovanju, spojio ga s godišnjim pa s posla bio odsutan od srpnja do poslije Nove godine

Piše dv
11. siječnja 2023. - 23:02

Mnogi Hrvati upražnjavaju spajanje praznika i blagdana i produženje bolovanja. U tome ima pravih virtuoza, ali mladić iz Varaždinske županije nadilazi konkurenciju za nekoliko kopalja. On je prvi pa onda dugo nitko, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tome 21-godišnjaku bolovanje je otvorila njegova liječnica obiteljske medicine s trajanjem do 29. srpnja 2022. Kad mu je isteklo to bolovanje, mladić je izmijenio datum i sadržaj obavijesti o privremenoj nesposobnosti za rad i upisivaonove datume te krivotvorio potpis liječnice i njezin pečat.

image

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje primio je četiri krivotvorene obavijesti o bolovanju (ilustracija)

Jakov Prkić/Cropix

"Tako prepravljene obavijesti slao je u Zavod za zdravstveno osiguranje radi produljenja bolovanja, čime si je neosnovano produljio trajanje bolovanja do 23. prosinca", navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva podignute protiv njega za krivotvorenje isprave, prenosi Danica koja navodi da je 21-godišnjak uspio spojiti Dan domovinske zahvalnosti te Božić i Novu godinu i dobiti čak pet neradnih mjeseci.

Naravno ako se u nerad ne računa i rad na krivotvorenju obavijesti, dodali bismo. Pitanje je sada hoće li sudska presuda mladića dodatno udaljiti od posla i kako će namiriti nastalu štetu HZZO-u. To sigurno neće moći s bolovanja, ali da se upisao u usmenu neradničku predaju, nedvojbeno jest.

image

Mladić je na bolovanju proveo od Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza do Božića

Tom Dubravec/Cropix
25. travanj 2024 10:35