StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPREDSJEDNIK uzvraća

Milanović: ‘Sjećate li se šatoraškog divljanja? Sad ćete vidjeti kad se digne oluja...‘

Piše vijesti sd
16. veljače 2024. - 14:32

Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sibinj povodom obilježavanja 89. obljetnice Sibinjskih žrtava, Dana općine i Dana osnovne škole, piše N1.

U izjavi za medije osvrnuo se na najnovija događanja u Ministarstvu kulture, kao i prijavi Visokog kaznenog suda protiv Ivana Turudića.

“Zadnjih dana smo se naslušali laganja, prag tolerancije nam je visok, ali što se laže zadnjih dana. Ministricu ne mogu optužiti za laž, policija je sad tamo po nalogu odvjetništva, ali čuli smo da to treba ukinuti”, rekao je na početku o slučaju izvida u Ministarstvu kulture.

“Jedan propust ne uključuje drugi. To nije izgovor, to je bezobrazluk jer smo se zadnjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva. Sjećate se šatoraškog divljanja? Sad ćete vidjeti kad se digne oluja, kako prolaziš kad gaziš po dostojanstvu hrvatskih ljudi. Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dvije vijuge. Jučer su ga opet ulovili, izgleda da ga je Mamić dovezao na RTL, kako slatko. Ne radi se o reduciranom izričaju, ovo je prijesna, seljačka laž”, dodao je.

“Sjetite se dostojanstva branitelja. Kad im u to dirneš, postanu ljuti. Što se tiče Etičke komisije, gdje je baraba naučio razgovarati o nečemu što se zove etika? Suci su protiv njega pokrenuli postupak za kršenje kodeksa, to je jedan krak potrebnog postupanja, radilo se o krivičnom djelu, to je za istragu. I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre. To je povoljnije za njega. Drznuli su se lažovi usporediti sa slučajem Dobronića koji imenovan njihovim glasovima. Sad bi HDZ-ovac rekao – što niste onda govorili? Zašto nisu glasali protiv? Jer se radilo o običnoj gluposti… Ni oni to tad nisu rekli jer je Dobronić časna osoba s manjim ovlastima od ovog hajduka i razbojnika, on ne može proganjati. Zamislite Turudića s ovlastima europskih istražitelja? Morali bismo se svi počeli naoružavati”.

Komentirajući prosvjed oporbe u subotu rekao je: “Sabor se valjda raspušta, to je isto sadističko manipuliranje ljudima. Pa reci kad su izbori”.

Odgovarajući na pitanja o vojnom roku rekao je: “Najnormalnije je komentirao Anušić, čovjek je razuman, jasno mu je koliko sati. Bio je u ratu kao običan vojnik.”

Komentirajući summit NATO-a u Washingtonu u srpnju rekao je: “To je u mojoj ingerenciji, trebao bih ići na taj summit. Nikakav hibridni rat, Srbija sama ne zna što hoće, a narod ide dalje”, piše N1.

28. travanj 2024 12:19