StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSVRT NA SITUACIJU |

MARKOTIĆ Ohrabruje da brojke ne rastu jako, klasičnog lockdowna koji smo imali u prvoj fazi vjerojatno neće biti

Piše Dv
1. studenog 2020. - 19:52
Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku rekla je da klasičnog lockdowna koji smo imali u prvoj fazi vjerojatno neće biti, prenosi Jutarnji.

Danas je održan sastanak Kriznog stožera. Markotić je rekla kako je bilo puno tema, u prvom redu funkcioniranje bolničkog sustava, praćenje broja novozaraženih, smještanje pacijenata... Razgovara se i o mjerama, prati se što drugi rade, dodala je.

- Klasičnog lockdowna koji smo imali u prvoj fazi vjerojatno neće biti, niti je zasad uveden do kraja igdje takav u Europi, rekla je Markotić.

Europa je postala žarište broj jedan, a ohrabruje da na neki način brojke ne rastu jako, čak danas imamo i nešto malo pada, kaže Markotić, no prerano je, dodaje, donositi zaključke o prelamanju krivulje.

Naglašava da će, i ako se počne zaustavljati broj inficiranih u ovoj fazi, reperkusija na bolnički sustav definitivno biti iduća tri do četiri tjedna, piše Jutarnji.

Markotić je također naglasila da je jako bitno ne skupljati se u zatvorenim prostorima u većem broju i kontinuirano prozračivati te prostore da bi aerosol izašao.
20. travanj 2024 01:37