StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvraćaju nam se korejski gosti

Korean Air planira charter operacije za Zagreb

Piše dv
16. lipnja 2022. - 13:55

Korejski nacionalni avioprijevoznik, član SkyTeam alijanse, planira charter letove prema Zagrebu u listopadu ove godine!

Korejski avioprijevoznik koji je do izbijanja globalne pandemije prometovao na redovnoj liniji između Seula i Zagreba, planira letove prema glavnom gradu Hrvatske u listopadu ove godine. donisi Croatian Aviation 

Korean Air je u jednom trenutku na svojoj službenoj web stranici najavio mogućnost ponovne uspostave ove direktne linije i u ovoj ljetnoj sezoni, no to se ipak neće dogoditi, što je, s obzirom na smanjenju potražnju, bilo očekivano. Rizik ponovne uspostave ove redovne linije kompanija planira zamijeniti charter operacijama između Seula i Zagreba u listopadu ove godine.

Listopad je, uz travanj i svibanj, mjesec u kojem korejski državljani najviše putuju van zemlje, pa ne čudi najava operacija upravo na samom kraju ljetne sezone. Upravo u vrijeme Chuseoka najveći broj građana koristi godišnji odmor i odlazi na putovanja u inozemstvo.

Više južnokorejskih touroperatora nudi pakete za putovanje Hrvatskom u listopadu, te je između touroperatora i Korean Aira postignut sporazum o obavljanju charter operacija prema glavnom gradu Hrvatske, a navedeni projekt logistički podupire i Croatian Aviation, prije svega u vidu organizacije transporta i smještaja posade u Zagrebu.

Redovne charter operacije planirane su jednom tjedno, u razdoblju od 07. do 29. listopada ove godine, s dolaskom u Zagreb petkom te odlaskom subotom.

Touroperatori rade i na opciji da, u slučaju slabijeg interesa za odmor u Hrvatskoj, planiranu direktnu liniju između Seula i Zagreba pretvore u liniju s zaustavljanjem u Ateni, finalna će odluka biti donesena u sljedećim mjesecima.

Na navedenim charter letovima planirani su zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti korejskog avioprijevoznika imaju kapacitet od 218 sjedala. Upravo je ovaj tip zrakoplova bio najčešći gost u Zagrebu i u vrijeme dok je Korean Air prometovao na redovnoj liniji između dva grada.

Iz aviokompanije tvrde kako odluka o ljetnom redu letenja za sljedeću godinu još nije donesena, pa je time upitna i redovna linija ovog avioprijevoznika između Seula i Zagreba za sljedeću ljetnu sezonu. Kako se trenutno radi o planiranim charter letovima, operativne promjene su svakako moguće. donosi Croatian Aviation.

29. lipanj 2024 04:47