StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKE GUŽVE NA CESTAMA |

Kilometarske kolone prema moru, u našoj županiji nema uopće gužvi, jedino se u Neumu čeka oko pola sata

Piše dv
19. lipnja 2021. - 13:22

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora i ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom, poručuju u subotu iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju na strpljenje.

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje, kažu iz HAK-a.

HAK je u 11:42 javio kako je pojačan ulazak na autocestu A1 u Lučkom, iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) - (kolona iz smjera Buzina oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km) te se zbog gustoće prometa u smjeru mora povremeno vozi usporeno na cijeloj dionici autoceste do čvora Zadar II i na autocesti A6 do čvora Kikovica.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), riječkoj obilaznici (B8) na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona (B8) između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

- Gužve su stravične, od Zagreba do Karlovca sam se vozio čak dva sata i 45 minuta - javio je Jutarnjem jedan od vozača koji je jutros krenuo iz glavnog grada prema moru.

U pomorskom prometu nema poteškoća, a željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito, navodi HAK.

Kako doznajemo u našoj županiji nema uopće gužvi, jedino se nešto dulje čeka na graničnom prijelazu u Nemu, ali najdulje pola sata.

25. travanj 2024 09:40