StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽAS NA KAMENJARU

Kalvarija nestale žene iz Zagore šokirala i HGSS-ovce: puna četiri dana tražili su je na krševitim brdima bez vode

Piše Šibenski.hr
14. kolovoza 2023. - 09:24
Šibenski HGSS-ovci četiri dana tragali za nestalom ženom na području Perkovića i BorajeHGSS Šibenik

U večernjim satima na dežurni mobitel HGSS-ove stanice Šibenik stigao je poziv od Centra 112 u kojem su obavijestili da je u selu Mravnica, smještenom između Perkovića i Primorskog Doca, na samom istočnom rubu Šibensko-kninske županije, nestala ženska osoba rođena 1962. godine, piše Šibenski.hr.

- Prema informaciji, zadnja točka viđenja žene bila je na rubu sela gdje se susrela sa svojom sumještankom kojoj je rekla da ide u Boraju. Put do Boraje ide preko brda Glunča i Glečica, krševit je i teško prohodan. Sumještanka ju je pokušala odgovoriti od nauma, ali bez uspjeha.

Budući da se nije pojavila u Boraji niti se vratila kući mještani su je pokušali naći. Nakon neuspjelog traganja, obaviješteni su policija i HGSS. Na teren je izišlo naših pet spašavatelja s bespilotnom letjelicom opremljenom kamerom za noćno traganje. Pregledavale su se stazice koje vode preko brda prema Boraji, ali bez uspjeha.

U četvrtak se potraga nastavila te se uključio i potražni tim (čovjek i pas) te djelatnici policije. I dalje su se pregledavale staze koje vode po padinama brda te neke zanimljive točke.

Budući da i dalje nije bilo rezultata, potraga je bila nastavljena u petak te su joj se uz sav raspoloživi HGSS-ov resurs priključli i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Perković". U poslijepodnevnim satima petka policija je doznala da je žena u utorak viđena na putu prema Primorskom Docu te se potraga premjestila u zaselak Ukići.

Uskoro su se potrazi priključili i članovi HGSS-ove stanice Split te su do noćnih sati pregledavali teren uz cestu. međutim, bez rezultata. Istu večer kad su spašavatelji već bili u svojim bazama i planirali nastavak potrage u subotu, od policije smo dobili obavijest da se nestala osoba, iznemogla i dehidrirana nakon četiri dana provedena lutajući dalmatinskim kršem, pojavila u Boraji kod svoje poznanice.

Ta je vijest sve sudionike ove zahtjevne i teške trodnevne potrage uvelike razveselila - kazali su šibenski HGSS-ovci.

28. travanj 2024 18:13