StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJeste li uplatili?

Iznos je nevjerojatan, ne pretjerujemo: poznato je koliko je ‘težak‘ Eurojackpot u sljedećem izvlačenju, od cifre će vam se zavrtjeti u glavi

Piše dv
12. svibnja 2022. - 08:41

Sljedeće izvlačenje za igru Eurojackpot je u petak, 13. svibnja, a glavni dobitak Eurojackpota iznosi 85 milijuna eura, prenosi Slobodna Dalmacija.

Navode kako je ta prilika za zaradu itekako popularna među stanovnicima u Njemačkoj. Igraju svakog utorka i petka, a u izvlačenju prošlog utorka nitko nije pogodio točne dobitne brojeve, pa je iznos u lutriji posljedično narastao na 85 milijuna eura.

Visina nagrade ovisi o broju uplaćenih listića, ali i o tome koliko je dobitnih listića. Jeste li se ikada zapitali kolika je zapravo vjerojatnost da baš vi osvojite Eurojackpot?

Službena stranica Eurojackpota navodi kako je mogućnost za pogađanje 5 brojeva i 2 euro broja 1 u 95.344.200, odnosno 0,000001%. Za usporedbu, vjerojatnost da vas tijekom života pogodi grom je 0,00003%,.

Poznati britanski statističar David John Hand, kako prenosi Fenix magazin, ističe kako se čak i situacije za koje postoji minimalna vjerojatnost da će se dogoditi mogu dogoditi ako stvorimo dovoljno prilika za pojavu takve situacije.

Naime, iako je vjerojatnost da osoba osvoji jackpot jako mala, puno ljudi konstantno uplaćuje kombinacije jackpot brojeva i samim time dobitak postaje gotovo neizbježan. Taj se zakon naziva Zakon velikih brojeva, a objašnjava i kako su pojedinci osvojili velike iznose igrajući lutriju.

Profesor Hand također ističe kako može garantirati osvajanje jackpot dobitka ako osoba odigra kombinacije svih mogućih brojeva što je, naravno, izrazito skupo, ali nekolicina je i tako pokušala doći do dobitka. Neki su to i uspjeli, a neki su samo imali sreće.

28. travanj 2024 20:02