StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU ZNAK POTPORE

Hrvatski sindikat hitne medicine ide na prosvjed pred Remetinac: ‘ Postupci policije su nedopustivi, a naš kolega je u teškom stanju...‘

Piše DV/JL
27. lipnja 2023. - 11:56

Hrvatski sindikat hitne medicine najavio je prosvjed pred Remetincem u četvrtak u 12 sati, u znak potpore kolegi vozaču, ali su i pohvalili djecu, nastradalu na Bundeku prošle srijede, jer su se ponijeli odgovorno, pozvali Hitnu i čuvali djevojčicu koja je bila u nesvjesnom stanju s 2.8 promila alkohola u krvi.

Što se tiče djece predsjednik sindikata, Danijel Šota, kazao je kako je nakon samog događaja rekao da se svašta pričalo nakon nesreće, od spominjanja TikTok izazova do alkoholiziranosti, te da nije ništa tvrdio već samo kazao da se sve činjenice moraju provjeriti, piše jutarnji.hr.

image
Goran Mehkek/Cropix

U konačnici je kazao ‘ako je u bilo kojoj izjavi nas koji smo govorili o samom događaju insinuirana neka druga verzija osim one koja bude službena, a ista bude nekorektna ili neistina prema djeci, ispričavam se i djeci i roditeljima‘.

U prvim trenucima su do njih, kaže Šota, stizale informacije od novinara do kolega i do očevidaca koje su išle u svim smjerovima.

- No, prema izjavi djevojčica koje su stradale, i koje su prije toga pomagale dok nije stigla hitna, nije se radilo ni o kakvim slikanjima ili snimkama, ili da su bile pod utjecajem alkohola - navodi Šota.

image
Cropix/Cropix

Ovim putem, dodaje, žele prije svega oporavak svim ozlijeđenima, da im traume što prije zacijele, ali isto tako žele pohvaliti za ono što su kao mlade osobe kao prvo pozvale hitnu, a nakon toga i učinile do dolaska ekipe hitne službe, što im opravdano daje nadu u razboritost i posebnost naše mladosti.

Ipak, stoje uz svog kolegu i na prosvjedu će iskazati nezadovoljstvo jer još uvijek policija nije objavila službenu verziju događaja.

- Imamo tri točke kojih se držimo. Prvo je činjenica oko očitovanja DORH-a, odnosno načina privođenja i određivanja istražnog zatvora. Drugo je činjenica da nismo dobili službenu verziju policije vezano za događaj - kaže Šota i kao treći točku navodi traženje smjene Maje Grbe-Bujević, ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i saborske zastupnice.

27. travanj 2024 11:44