StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDOZNAJE ‘JUTARNJI‘

Evo tko je Neverom jurio 232 km/h kroz Ratac

Piše jutarnji list
3. lipnja 2021. - 16:36

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili iz policije, novu Rimčevu jurilicu Jadranskom magistralom kod Dubrovnika brzinom od čak 232 kilometra na sat vozio je šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić, no iz policije, ali ni iz tvrtke, to zasad nisu službeno potvrdili, piše Jutarnji.

Na njegovom Instagram profilu, koji je u međuvremenu zaključan, objavljene su fotografije koje ukazuju kako bi se moglo raditi baš o njemu. Ćorić na fotografiji ima iste rukavice kao u videu, a na snimci se u jednom trenutku vidi i njegovo lice.

No, iz Rimac Automobila nisu htjeli potvrditi da se radi o njihovom šefu prodaje, već su rekli kako takve informacije može dati samo policija.

- Nemam komentara, policija je rekla sve, a za sve ostalo obratite se kompaniji - rekao nam je Ćorić ne želeći, unatoč našim višekratnim pokušajima, ni potvrditi niti demantirati da je baš on bio za volanom jurećeg automobila.

Kako smo ranije objavili, Dubrovačko-neretvanska policija podnijet će optužni prijedlog protiv vozača koji je na magistrali kod Dubrovnika, gdje je ograničenje 90 kilometara na sat, vozio čak 232 kilometara na sat najnovijim modelom tvrtke Rimac Automobili - Nevera. Snimka se jutros brzinom munje proširila društvenim mrežama, a na njoj se vidi kako vozač Rimčevim automobilom divlja državnom cestom D-8. Vozač je pritom odjeven u jaknu s oznakom Rimac Automobila.

- Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, proveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - poručuju iz policije i dodaju kako im nije prijavljena nikakva testna vožnja automobilom po toj prometnici.

Na svom je Facebooku reagirao i vlasnik kompanije Mate Rimac koji piše kako je šteta da je vijest o jurnjavi dala negativan kontekst nakon nedavne premijere auta.

- Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan. Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona - istaknuo je. Ispričao se na neugodnosti rekavši kako se vozač sam javio policiji koja je s njim obavila razgovor, nakon čega su pokrenuti postupci.

- A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj - dodao je Rimac u svojoj objavi na Facebooku.

Do incidenta je došlo nedugo uoči predstavljanja Nevere u Dubrovačkim vrtovima sunca, kojem bi trebao prisustvovati i svjetski prvak Formule 1, Finac Nico Rosberg, sin još slavnijeg vozača Kekea Rosberga iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, piše Jutarnji.

19. travanj 2024 20:21