StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRUČNJAK ZA TELEKOMUNIKACIJE

Đuro Lubura o ‘curenju‘ poruka: Loše je da se iz sustava kojem bismo morali vjerovati medijima dostavljaju privatne poruke pojedinaca

Piše dv
7. veljače 2024. - 17:40

"Osobno smatram da je jako loše da se iz sustava kojem bismo morali vjerovati medijima dostavljaju privatne poruke pojedinaca, tko god oni bili. Užasno je da se poruke koje nisu relevantne za niti jedan sudski postupak mogu tako zloupotrebljavati, a ove koje su danima tema očito nisu sudski relevantne jer nisu dio sudskog spisa. Takve zlouporabe štete povjerenju u sustav, ali mogu biti i ozbiljna sigurnosna prijetnja jer očito služe diskreditaciji i ucjenama u ime nekoga i za nečiji račun.

Pri tome apsolutno ne mislim ništa loše o novinarima koji to objavljuju, pa to je posao novinara, već o ljudima koji imaju posebne ovlasti dodijeljene im da bi štitili i provodili zakone, a ne da bi istjerivali neku svoju pravdu ili nečiji interes. Čak i kada su objavljene informacije doista od interesa javnosti, tu interes javnosti nije cilj nego sredstvo za ostvarivanje nekih drugih ciljeva. To je vrlo opasno i po meni bi apsolutno trebalo biti kažnjivo kada pojedinci iz sustava koji raspolažu privatnim podacima zloupotrebljavaju svoj položaj na takav način", na svom Facebook profilu objavio je Đuro Lubura.

 

17. lipanj 2024 16:32