StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstotine stigle

Djelatnici Hitne zbog pritvorenog vozača prosvjeduju ispred Remetinca: ‘Danas Mario, sutra mi!‘

Piše JL
29. lipnja 2023. - 12:33

Djelatnici Hitne u četvrtak u podne prosvjeduju ispred zatvora u Remetincu kako bi dali podršku vozaču kojem je određen istražni zatvor nakon što je na zagrebačkom Bundeku preksinoć pregazio troje 17-godišnjaka.

Pred Remetincem se skupilo nekoliko stotina ljudi,  piše Jutarnji list.

Iz Hitne uživo 194 u četvrtak su putem Facebooka pozvali svoje članove da dođu na prosvjed.

image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix

"Kolege hitnjaci, znamo da bi svi bili s nama danas u 12 sati ispred Remetinca i dali podršku Mariju, ali netko mora i raditi. Pozivamo sve vas koji radite da podržite prosvjed tako da u 12 sati upalite sirene na 30 sekundi za 30 dana zatvora. Danas Mario, sutra MI!", napisali su na svojoj društvenoj mreži iz Hitna uživo 194.

Hitnjaci su u službenom pozivu na prosvjed pozvali i građane da im se pridruže.

"Kolegice i kolege hitnjaci, poštovani pratitelji, dragi građani! Pozivamo vas na prosvjed podrške našem kolegi Mariju Macanu kojem je određeno trideset dana istražnog zatvora nakon nesretnog događaja, u kojem je nastradalo troje maloljetnika na jezeru Bundek. Kao udruga duboko žalimo zbog djece koja su te večeri nastradala te se nadamo da će se što prije oporaviti i vratiti svojim obiteljima.

Cijeli događaj je splet nesretnih okolnosti te smo mišljenja da je ponašanje institucija prema našem kolegi prerigorozno i neopravdano.

Ne možemo se pomiriti s tim da se našeg kolegu koji je do jučer svojim vještinama spašavao ljudske živote tretira kao najvećeg kriminalca ove države te ga se sprovodi po sudovima s lisicama na rukama. Iste te ruke 27 godina upravljaju vozilom hitne medicinske službe. Te ruke su držale taj volan i danju i noći, po kiši i suncu te neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života, masirajući nekome srce, noseći nosila, prevozeći pacijente do bolnica te u isto vrijeme bezbroj puta riskirajući svoj život da bi spasio tuđi.

Dragi ljudi, to je radio NAŠ MARIO!

Mario se u trenutku tog nesretnog događaja nije pravio da ima sinkopu, nije se izvlačio na svoje 62 godine starosti, nego je u toj stresnoj situaciji ostao pribran i dosljedan svog zanimanja vozača u hitnoj medicinskoj službi te je prvo pomogao ozljeđenima, a tek onda razmišljao o tome što će biti s njim.

Mario nema novac, nema političko zaleđe, nema utjecajne prijatelje koji ga jednim pozivom mogu osloboditi svih optužbi i izvuči iz zatvora, kako to u našoj državi inače funkcionira. Ono što Mario ima jesu njegova obitelj, prijatelji, kolege s posla te SVI MI djelatnici hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza, koje ovim putem pozivamo da nam se pridruže na prosvjedu podrške koji će se održati u četvrtak 29. lipnja s početkom u 12 h ispred zatvora Remetinec u Zagrebu!

Danas Mario, sutra MI!", poručili su u pozivu.

image

Prosvjed ispred Remetinca

Željko Puhovski/Cropix
27. travanj 2024 12:03