StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNaš bivši nogometni reprezentativac

Darijo Srna: Vukojević i ja htjeli smo otići odavde sami, ali preveliki je rizik pa sad čekamo upute o evakuaciji

Piše Frane Vulas/sd
24. veljače 2022. - 21:05

Bivši kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna, aktualni sportski direktor ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, javio se uživo iz Kijeva s reporterkom Leonom Šiljeg u programu RTL-a. Na temu rata u Ukrajini, svega što se dogodilo i vlastite situacije je kazao, donosi Slobodna Dalmacija.

- Sigurno da nije bilo ugodno. Probudili su me zvuci i sirene oko 4.35 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo svi skupa. Skupili smo se, ima nas dosta Hrvata. Držimo se svi zajedno, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute. Čujemo se i s nekim ministrima iz Hrvatske i nadamo se kako će u skoroj budućnosti doći do evakuacije – kazao je Srna u emisiji „RTL Danas”.

Svi Šahtarovi stranci su na okupu i čekaju odlazak iz zemlje.

- Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer, tu je 11 Talijana, preko 45 Brazilaca skupa sa svojim familijama. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod dok ambasada tako ne kaže. Svi zajedno smo ovdje. Ovo je moja, naša druga država. Dat' ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji mi šalju poruke i zovu. Nažalost ne mogu svima odgovoriti. Nadamo se da će sve biti u redu – pojasnio je Srna.

Za bivšeg igrača Hajduka Ukrajina je druga domovina.

- Teško mi je ovo gledati. Nisam ni u snu mogao zamisliti da ćemo se naći u ovakvoj situaciji u kojoj se sada nalazimo. To je život. Ovo je treći rat u mojem životu, prvi je bio u Hrvatskoj, drugi u Donjecku, ovo je treći. Ali preživjet ćemo i to, bit ćemo jaki. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je puno drugačije, u pitanju je cijela Ukrajina. Prema informacijama koje primamo situacija nije dobra. Vjerujemo da ćemo mi koji nismo iz Ukrajine dobiti pomoć koja nam treba i da ćemo biti evakuirani na vrijeme - naglasio je Srna.

Rekao je Srna i kako je u stalnom kontaktu s pomoćnim trenerom Dinama iz Kijeva Ognjenom Vukojevićem.

- Čujemo se svakih 20 minuta. Danas smo razmišljali čak i da krenemo odavde sami, ali to je preveliki rizik s obzirom da se stalno čuju sirene, da je uveden policijski sat... Ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Bit će sve u redu. Moja obitelj je na sigurnom, tu sam sam. Trebali smo u subotu početi prvenstvo. Čak sam se sinoć i čuo s predsjednikom Nogometne federacije oko devet sati i tada je rekao da je 70 posto sigurno da se igra za vikend. No, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas. Nadamo se da će sve biti u redu i da ćemo svi završiti u svojim kućama – poručio je Srna.

30. travanj 2024 10:33