StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpotraga na Savi i Dunavu

Cijela Srbija traži nestalog Mateja, hoće li se potvrditi točnima informacije da je viđen u Rumi? Evo što kaže beogradski skiper koji ga je tražio u rijeci

Piše Piiše: dv
3. siječnja 2022. - 14:25

Srbijanska policija nastavlja potragu za 27-godišnjim Matejem Perišem iz Splita, kojemu se 31. prosinca oko 2:30 u beogradskom klubu Gotik izgubio svaki trag. Nova TV razgovarala je sa svjedokom koji tvrdi da je Mateja sreo u prvim satima Nove godine, javlja Dnevnik.hr.

Reporterka Provjerenog Nove TV Ana Malbaša u ponedjeljak je razgovarala s osobama koje tvrde da su u Rumi vidjele čovjeka koji bi mogao biti nestali mladić Matej Periš iz Splita.

Neki od mještana Rume s kojima je razgovarala navode kako su sve prijavili policiji i dali iskaz.

 "U prvim satima Nove godine, oko 3:30 u centru Rume sreli smo mladića izrazito plavih očiju i kose. Na glavi je imao kapicu i nosio je jaknu koja mu je bila poprilično velika. U prvi mah smo pomislili da je skitnica. Obratio nam se, a govorio je splitskim naglaskom", kazao je jedan svjedok reporterki Provjerenog Nove TV.

Kad su čuli da je mladić proglašen nestalim, sve su prijavili policiji.

Potražili smo i potvrdu u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srbije. Kazali su nam kako su zaprimili upit te će se javiti s povratnom informacijom nakon provjere.

Jednako kao i hrvatski, svi srpski mediji izvještavaju o svakom novom detalju vezanom uz nestanak 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša. Telegraf prenosi izjavu pomorca Branka Kresojevića, koji smatra da se možda uzrok nestanka splitskog mladića krije u tome što nije imao osjećaj o vlastitoj tjelesnoj toplini kad je napustio klub Gotik, te da je moglo doći do šoka. Upozorava kako se i na rijeci Savi prethodnih dana pojavio led.  

Kazao je kako je za Novu godinu sa svojim brodom plovio do „Beograda na vodi“ te da nije primijetio ništa neobično.

- Ovim čamcem smo krenuli prema „Beogradu na vodi“ oko devet sati navečer, i tu smo bili cijelo vrijeme, kasnije smo se morali vraćati zbog zabrane plovidbe zbog vatrometa. Nakon toga smo isplovili u jedan sat ujutro i tada nismo ništa vidjeli. Ovdje je sve bilo čisto, tek smo čuli sutradan što se dogodilo – kazao je Kresojević za Telegraf.

Nakon što je saznao za nemili događaj, postao je jedan od sudionika potrage za nestalim mladićem na brodu "Nikola Tesla".

image

 
Cropix

- U ovom trenutku, ova dva-tri dana, rijeka Sava je jaka. Mladić je, koliko sam čuo izjavu njegova oca, skiper i vozi jahtu. No, puno naših iskusnih brodara se utopilo padajući s teglenica…upozorava Kresojević.

Objašnjava kako led na rijeci i noć donose posve nove uvjete i tad se vrlo često događaju tragedije.

„Uzrok nesreće vjerojatno nije samo rijeka Sava, već možda i u kakvom je stanju bio mladić. Te noći Sava je bila temperature od osam stupnjeva. Zrak je bio oko devet, deset stupnjeva. No, ako je iz diskoteke i tog toplog prostora mladić izašao bez jakne, mogao je uslijediti temperaturni šok – smatra Kresojević, a prenosi Telegraf.rs.

Momci iz Splita nisu bili moji gosti, ušli su bez rezervacije u klub. Sve je bilo najnormalnije. Nitko ih nije dirao, niti je bilo problema, rekao je menadžer beogradskog kluba "Gotik" u kojemu su nestali Matej Periš iz Splita i njegovi prijatelji bili 30. prosinca, večer prije Nove godine.

image
Potraga brodovima na rijeci 
Cropix

On dodaje i kako je pričao s njegovim prijateljima koji su mu rekli da je "sve bilo super".

- Pitao sam ih jesu li bili ugroženi na bilo koji način u klubu, rekli su da nisu. Pitao sam ih jesu li se drogirali, kažu da nisu - govori organizator tuluma, inače poznati beogradski ugostitelj čije je ime i prezime poznato redakciji Blica.

Ispred kluba "Gotik" kod Beton hale u ponedjeljak su dvije patrole Riječne policije patrolirale duž obale rijeke Save u potrazi za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca.

Nakon što je cijelo jutro patrola Riječne policije obilazila potez od lokala u Beton hali do Beograda na vodi, usidrili su se nedaleko od "Gotika", kluba u kojemu je mladić posljednji put viđen i ondje sad pretražuju teren. Blic.rs također doznaje kako policija patrolira i oko Pančevačkog mosta.

Mediji prenose i da je jedna patrola Riječne policije otišla na Dunav ka Adi Huji, a druga na suprotnu stranu kod Zemunskog keja i polako vozi te pregledava splavove.

27. lipanj 2024 23:53