StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBez dlake na jeziku

Biolog i popularizator kršćanstva u HRT-ovoj emisiji ‘bacio kamen prvi‘: ‘Žene koje objavljuju golišave fotke su fufe ptičjeg mozga i Sotone‘

Piše Marin Prvan/sd
6. prosinca 2021. - 18:07

U HRT-ovoj emisiji Peti dan, koja je osmišljena kao visoko intelektualna arena najistaknutijih akademskih stručnjaka, dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, docent sa Zavoda za molekularnu biologiju na Ruđeru i vjernik, ponudio je svoju sociološku analizu koncepta pri kojem ljudi objavljuju svoje fotografije na društvene mreže, a društvo ih za to ne prokazuje kao 'fufe', 'osobe ptičjeg mozga' ili 'Sotone'; što on smatra problematičnim, piše Slobodna Dalmacija.

Mitrikeski, gorljivi promicatelj kršćanstva i crkvenih dogmi, osuđuje 'bludnice' kao 'nemoralne', a njihove pratitelje naziva 'debilima gušterolikih mozgova i ukrućenog penisa koji, zbog nerealnih očekivanja, vrijeđaju grudi svoje supruge'. Također, ulaže prigovor široj javnosti što ne reagiraju na to te hrabro 'baca kamen prvi' zaključivši da je danas 'sve dozvoljeno jer smo tu načeli moral'.

Prenosimo njegove intelektualne dosege:

'Imate fufu koja se skine i svoju jadnu golotinju pokazuje tamo, sa svojim jadnim ptičjim mozgom. I sada tu imate debila', hrabro je iznio tezu makedonski znanstvenik, a kolega Aleksandar Musić mu je, u nastojanju da prevenira nadolazeću sramotu, posprdno dobacio: 'A možda je fufa hiperinteligentna, kako znaš da ima ptičji mozak?'. No, Mitrikeski je nastavio marš s bakljama i vilama. 'Imate debila koji gleda te sličice i njemu se njegov gušteroliki mozak smanjuje onom brzinom kojom mu se ukrućuje penis', uzbuđeno je opisivao.

Voditeljica je primijetila kako će 'opet morati staviti dobno ograničenje na ovu emisiju'. 'Da', odgovara promicatelj čednosti i skrušenosti Mitrikeski pa nastavlja: 'Sad kad taj debil pogleda svoju suprugu i ne svide mu se njene grudi, on će je izvrijeđati jer je fufa s ptičjim mozgom stavila svoju sličicu. To je debil koji je to napravio. Taj pad morala društvo tolerira. To je prvi udarac koji nam Sotona priprema stoljećima. Drugi udarac koji nam priprema Sotona je rat protiv razuma.'

Mitrikeski se na Institutu Ruđer Bošković bavi biologijom, genetikom, evolucijom i filogenijom. Osim za gole žene, naročito je zainteresiran oko 'Procesa i mehanizama kvašćeve rekombinacije',  'Povijesti i filozofije biologije' te 'Odnosa znanosti i kršćanskog vjerovanja'. 

Ovom prigodom prenosimo jednu simpatičnu zen priču, koja bi mogla imati blagotvorano djelovanje na mentalne mape slične onima cijenjenoga gospodina Mitrikeskog:

Stariji i mlađi redovnik putovali su zajedno. U jednom trenutku došli su do rijeke s jakom strujom. Dok su se redovnici spremali prijeći, primjetili su mladu i lijepu ženu koja je također, ali bezuspješno, pokušavala doći do druge strane. Djevojka ih je tada zamolila da joj pomognu preko rijeke. Dva redovnika su se pogledala, jer su se zavjetovali da više nikad neće dirati žensku osobu.

Tada je stariji redovnik bez riječi podigao djevojku, prenio je do druge obale i nježno je spustio na tlo, nakon čega je nastavio put. Mlađi redovnik je u nevjerici promatrao što se događa. Kada se ponovno pridružio svom suputniku, bilo mu je neugodno i pričati o tome. Tako su prošli nekoliko sati hoda u potpunoj tišini. 

U jednom trenutku mlađi redovnik taj događaj više nije mogao držati u sebi pa prozbori: 'Kao redovnici, nama nije dozvoljen kontakt sa ženama. Odakle vam pravo da nosite tu ženu na svojim ramenima?' Stariji redovnik ga blago pogleda i odgovori: 'Brate, spustio sam je na drugoj strane rijeke, zašto je ti još uvijek nosiš?'

19. travanj 2024 11:37