StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkomplikacije

Berlusconi i dalje na intenzivnoj u teškom stanju: Dijagnosticirana mu leukemija, obitelj se priprema na najgore

Piše vijesti sd
6. travnja 2023. - 09:00

Poznati talijanski političar i medijski tajkun Silvio Berlusconi (86) smješten je na odjel intenzivne njege milanske bolnice San Raffaele, nakon što mu se prilikom hospitaliziranja zdravstveno stanje zakompliciralo, pišu talijanski mediji. 

Prema pisanju lista Corriere della Sera, koji se poziva na obiteljske izvore, četverostruki talijanski bivši premijer je imao jednu od najtežih noći u bolnici, imao je navodno i problema s disanjem, a da je stanje ozbiljno pokazuje i činjenica da su se u roku od nekoliko sati u bolnici okupili svi članovi njegove obitelji.

"Vođa stranke Forza Italia hospitaliziran je na intenzivnoj njezi, ali nije intubiran", navodi list. Također, mediji su opisali kako se stanje počelo komplicirati još prije deset dana.

"Čim je ušao u bolnicu, pojavila se sumnja da bi stanje moglo biti teže nego što se čini. Dijagnosticirana mu je i upala pluća. S obzirom na to da Berlusconi također pati od ozbiljnog poremećaja krvi, bolovi koji ga muče i upala pluća posljednjih dana zapravo predstavljaju komplikacije koje mogu dodatno oslabiti kliničku sliku čovjeka koji je ionako u teškom stanju", piše Corriere.

Povodom stanja Berlusconija oglasio se i njegov brat Paolo. "Trenutno je stabilan. Silvio je kao kamen, uspjet će i ovaj put. Mi smo optimistični", poručio je Paolo.

Također, poruke podrške Berlusconiju uputili su brojni političari, ali i predstavnici Monze, nogometnog kluba kojim upravlja Berlusconi.

"Lijepi pozdrav, dragi predsjedniče, od velike crveno-bijele obitelji", poručili su.

28. travanj 2024 03:05