StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD

UZ OSMIJEH OD UHA DO UHA Priveden Konavljanin (22) za preprodaju narkotika, određen mu istražni zatvor

31. siječnja 2020. - 12:01

Zbog osnovane sumnje da je tijekom više mjeseci prošle i u siječnju ove godine aktivno sudjelovao u preprodaji opojnih droga, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske oko 10,30 sati sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku priveli su nezaposlenog pomorca Matea S. (22) iz Paljeg Brda u Konavlima.

Nešto prije toga, oko 8,15 sati osumnjičenik je priveden dežurnom državnom odvjetniku ODO Dubrovnik, a nakon što je odvjetnik zatražio njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru, sudac istrage je prihvatio taj zahtjev te će Mateo S. u istražnom zatvoru ostati slijedećih 30 dana uz mogućnost produljenja u slučaju da to iziskuju okolnosti pravosudne istrage.

Inače, jučer je nakon privođenja sudac istrage odredio istražni zatvor i elektroinstalateru Mirku O. (34) sa Zvekovice koji je uhićen upravo u trenutku preprodaje amfetamina ("speeda") jednom konzumentu.

Obojica osumnjičenika dio su grupe od 12 uhićenika koje su tijekom akcije opsežnog kriminalističkog istraživanja otkrili te pratili i na kraju uhitili službenici Odjela kriminaliteta droga pri Službi Krim- policije PU dubrovačko- neretvanske. Podsjetimo, od 12 uhićenih dvoje je s područja BiH, a ukupni plijen u ovoj akciji je 110 grama kokaina i oko 1,7 kg amfetamina, dok se tržišna cijena zaplijenjenih narkotika procjenjuje na oko 305 tisuća kuna, odnosno na oko 41 tisuću eura.

Povodom uspješnog okončanja ove kriminalističke istrage u Villa Palmi je u srijedu održana i press-konferencija na kojoj je javnost upoznata o dijelu prikupljenih saznanja. Kriminalistička se istraga nastavlja.

Vezane vijesti

 

14. lipanj 2024 11:32