StoryEditorOCM
Crna kronikaZOVU GA ‘OTROV‘

U Južnoj Americi ‘pao‘ jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca - radio je za ‘srpskog Escobara‘ Šarića

Piše I.L./JL
7. svibnja 2023. - 07:40

U Kolumbiji je ‘pao‘ Manuel Vulić (37), jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, piše Jutarnji.

Prema informacijama portala Semana, Vulić je u Kolumbiji radio kao navodni međunarodni policajac koji je u toj zemlji provodio istrage koje su mu povjerile diplomatske misije. Imao je lažne dokumente i putovnice, otkrili su istražitelji.

Vulić je uhićen u akciji kolumbijske policije i Interpola, a uz sebe je imao slovenske dokumente.

Istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić navodno dio, bavila i ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Ovaj 37-godišnjak, poznat pod nadimkom ‘Otrov‘, rodom je iz Zagreba, a USKOK ga je tražio zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i krijumčarenje droge uz sudjelovanje u zločinačkom udruženju, teška ubojstva i nezakonitu nabavu oružju i eksplozivnih tvari, rekao je istražitelj za Semanu.

Manuel Vulić nećak je bivšeg specijalca Petra Ćosića, "poduzetnik" iz Praga koji je poslovao preko tvrtke PZM u kojoj je udjele kasnije prenio na Zrinku Žaju, suprugu Miljenka Žaje Krojfa, kojem se svojedobno sudilo i kao pripadniku zločinačke organizacije i koji je također boravio u Češkoj. On je bio dio međunarodne grupe krijumčara kokainom koja je razbijena u svibnju 2011. godine koju je predvodio njegov rođak Petar Ćosić zvani Šarac.

Protiv Ćosića i navedene skupine u kojoj je bio i Vulić USKOK je polovicom svibnja 2012. godine podigao optužnicu zbog krijumčarenja najmanje 339 kilograma kokaina iz Brazila vrijednog 12,8 milijuna eura.

Vulić je inače radio i za balkanskog narkobossa, ‘srpskog Escobara‘ Darka Šarića koji je uhićen 14. travnja prošle godine u akciji USKOK-a.

28. travanj 2024 01:18