StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON UHIĆENJA U GAĆICAMA

Trebinjsko tužiteljstvo oglasilo se o slučaju nevjerojatne otmice u našem susjedstvu: poznato je što čeka otmičara, a oteta djevojka se vratila u Dubrovnik

Piše Ahmet Kalajdžić
17. studenog 2023. - 09:26

Nakon akcije uhićenja hrvatskog državljanina I.S. (24), do koje je u susjednom Trebinju došlo u utorak 14. studenog ujutro, službenici Policijske uprave Trebinje završili su kriminalističku istragu nad uhićenim mladićem iz Korčule. Od glasnogovornice PU Trebinje Jovane Cvijetić doznali smo kako je krim-istraga utvrdila da je mladić koji je uhićen samo u gaćicama, osnovano sumnjiv za četiri kaznena djela. Riječ je o nezakonitom lišavanju slobode kretanja u stjecaju s počinjenim kaznenim djelima nanošenja tjelesnih ozljeda, neovlaštene proizvodnje i prometa, odnosno zloporabe opojnih droga te omogućavanja i uživanja opojnih droga.

Četiri kaznena djela

image

Ilustrativna fotografija

Trebinje Live

Do akcija koja je primjer dobre suradnje policije Trebinja i Dubrovnika došlo je nakon što je mlada Dubrovkinja uspjela preko poznanika alarmirati PU dubrovačko-neretvansku o tome kako je zatočena u jednom apartmanu iz kojeg joj partner zabranjuje izlazak. Naime, Trebinjci su žurno reagirali kratko nakon što su ih kolege iz dubrovačke Villa Palme upoznale s dojavom koju su dobile od žrtvinog poznanika o zatočenju u objektu kojeg joj Korčulanin ne dozvoljava napustiti. Sve se događalo u apartmanu kojeg su I.S. zvani Kosta i njegova partnerica, Dubrovkinja J.K.Ž. (31), zvana Jele iznajmili u trebinjskom gradskom naselju Gorica nakon što su zajednički prešli granicu na GP Gornji Brgat-Ivanica.

Dubrovčanina koji je oteo djevojku specijalci priveli bosog i u donjem rublju. Pogledajte video

Otmičar iz Dubrovnika uhićen u Trebinju, pronađena i oteta djevojka

Jesu li Kosta (24) i Lena (31) žrtve "ljubavne strasti" ili su ipak počinili kaznena djela?

Osnovana sumnja da je počinio kaznena djela proizilazila je iz činjenica da je policija pronašla 22 grama praškaste tvari koja podsjeća na heroin i 32,5 grama biljne materije izgledom slične marihuani. Iako forenzička analiza tih supstanci još uvijek nije okončana, zbog osnovane sumnje da je riječ o narkoticima Kosta je osumnjičen za zloporabu opojnih droga i omogućavanje uživanja u tim narkoticima.

Nakon Jelina oslobođenja u policijskoj akciji, žurno je prebačena u bolnicu na detaljni pregled tijekom kojeg su liječnici utvrdili lakše tjelesne ozljede u predjelu grudi, zbog čega je Kosta osumnjičen i za kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda. Liječnici su preporučili bolnički tretman, ali je djevojka odbila hospitalizaciju te izrazila želju da se što prije vrati u Dubrovnik. No, to joj nije dozvoljeno sve dok policijskim istražiteljima nije dala iskaz u istrazi koja u utorak 14.studenog zapravo tek otvorena.

image

Privođenje osumnjičenog otmičara iz Dubrovnika

Vratila se kući

Za sudbinu sudionika policijske akcije pitali smo i glasnogovornika Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju Srđana Vukanovića koji nam je rekao kako je u četvrtak 16. studenog osumnjičeni I.S. u Tužilaštvu u prisustvu branitelja ispitan u svojstvu osumnjičenika. Nakon toga je postupajući tužilac (odnosno dežurni državni odvjetnik) prema Zakonu o kaznenom postupku Republike srpske BiH predložio određivanje pritvora osumnjičeniku “jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenika”. No, dodao je Vukanović, “o izricanju pritvora, odnosno istražnog zatvora u naredna 24 sata odlučit će sudac za prethodni postupak Osnovnog (Općinskog, op.) suda u Trebinju”. Vukanović nam je rekao i to kako je prema Zakonu o kaznenom postupku BiH propisano trajanje istražnog zatvora od 30 dana te dodao:

- Oštećena J.K.Ž. je saslušana u svojstvu svjedoka od strane službenika PU Trebinje nakon što joj je ukazana liječnička pomoć u javnozdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje. Prema našim saznanjima, oštećena J.K.Ž. se na osobno inzistiranje vratila u Dubrovnik kako bi tamo nastavila liječenje.

25. travanj 2024 15:13