StoryEditor
Crna kronikaREPOVI NAKON SVADBE |

TRAŽE SE MLADENCI S PIRA U METKOVIĆU Zbog njihova nemara 21 uzvanik dobio koronu, kazneno su prijavljeni za širenje zaraze, ali nisu u zemlji

Piše DV
25. lipnja 2021. - 13:24
Otkriveni su krivci za korona svadbu u Neretvi, ali su trenutačno nedostupniCropix

Policijski službeni Policijske postaje Metković, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su hrvatska državljanka u dobi od 28 godina i njemački državljanin u dobi od 32 godine počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“ iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona.

Utvrđeno je da prilikom organiziranja svoje svadbene svečanosti, koja je upriličena sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, nisu poštivali mjere za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama vezanim za okupljanja, a koju odluku je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 11. lipnja 2021.

Naime, zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za sudjelovanje gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među sudionicima, što je za posljedicu imalo 21 zaraženu osobu virusom COVID-19.

S obzirom da su počinitelji ovog kaznenog djela trenutno izvan Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga.

04. kolovoz 2021 02:21