StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija u lici

Tijekom razminiranja minskog polja poginule dvije osobe

Piše Vijesti SD
23. veljače 2023. - 15:31

Danas u 13:18 sati dogodila se velika tragedija u Lici, u kojoj su tijekom razminiranja poginule dvije osobe.

Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu da se u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, prilikom razminiranja minskog polja dogodila minska nesreća.

Na mjestu događaja smrtno je stradala jedna osoba, dok je druga preminula na putu prema bolnici.

Slijedi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja, kaže policija.

Kako podsjeća Lika online, minsko polje u predjelu Vrlet-Skokovi nalazi se u zoni rata, a tijekom Domovinskog rata ta je zona bila poprište brojnih sukoba. Iako su se u proteklim godinama provodile brojne akcije razminiranja, mine su i dalje prisutne u ovom području, što upozorava na opasnosti koje vrebaju u zonama rata.

Ova nesreća još jednom podsjeća na opasnosti s kojima se suočavaju ljudi u područjima koja su bila poprište ratnih sukoba, te na važnost kontinuiranog i sustavnog razminiranja područja kako bi se spriječile slične tragedije.

Kako bismo izbjegli takve nesreće, važno je podsjetiti se na važnost poštivanja upozorenja o opasnosti od mina, te se ne upuštati u područja koja nisu razminirana. Također, apelira se na sve građane da u slučaju pronalaska minskog eksploziva odmah obavijeste nadležne službe i ne pokušavaju sami rukovati minama.

30. travanj 2024 05:01