StoryEditorOCM
Crna kronikaŠOKANTNA STATISTIKA

Saznajemo koliko je u našoj župniji prošle godine bilo prometnih nesreća i poginulih u kojima su sudjelovali strani državljani

Piše Ahmet Kalajdžić
11. travnja 2024. - 12:18

Prema podacima koje smo dobili iz Policijske uprave, tijekom prošle 2023. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježeno je 758 prometnih nesreća, od kojih je u 165 nesreće, odnosno u svakoj petoj sudjelovalo vozilo kojim su upravljali inozemni vozači. U skoro osam stotina prometnih nesreća zabilježeno je osam preminulih osoba, od kojih su dvije inozemne osobe. Međutim, policija nije mogla dati podatak koliko je od 165 nesreća u kojima su sudionici bili strani državljani upravo oni i prouzročili jer to, ipak, iziskuje dublju i detaljniju analizu.

Međutim, iako su potvrdili kako je vrlo često umor uzrok prometnih nesreća, naglasili su kako se sinoćnja prometna nesreća ne može povezati s umorom jer je nepropisno pretjecanje utvrđeni uzrok nesreće na predjelu Ratac. Potvrdili su nam kako je umor teško utvrditi, ali i naglasili kako je tijekom prošle godine na prometnicama najjužinje hrvatske županije u tranzitu zabilježeno skoro dva milijuna motornih vozila. To znači da je cestama naše županije, posebice državnom cestom D-8, na putu prema zemljama jugoistoka Europe, te iz njih prema Srednjoj i Zapadnoj Europi prošlo više od tri milijuna, a prema nekim parametrima i skoro četiri milijuna stranih državljana.

29. travanj 2024 03:15