StoryEditorOCM
Crna kronika‘SAMO SE TI GASIRAJ‘:

Evo koliku će kaznu platiti mladić koji je remetio noćni mir Lapađana

Piše DV
13. veljače 2024. - 12:28

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su utvrdili identitet i prekršajno sankcionirali mladog vozača motocikla koji je sredinom siječnja ove godine načinom vožnje svog motocikla remetio noćni mir građana Dubrovnika.

Utvrđeno je kako se radi o 20-godišnjaku koji je 18. siječnja u večernjim satima u Ulici kralja Tomislava, prije stjecanje prava na upravljanje, vozio motocikl u nižim brzinama s povećanim brojem okretaja i na taj način proizveo snažnu buku, ometajući noćni odmor okolnih stanara.

Izvanrednim tehničkim pregledom je utvrđeno kako se radi o motociklu koji je tehnički neispravan te da na motociklu nije bila vidljivo istaknuta registarska oznaka. Osim toga, valjanost prometne dozvole motocikla je istekla za više od 15 dana i za njega nije sklopljen ugovor o obaveznom osiguranju u prometu.

Zbog niza počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je protiv spomenutog motocikliste podnijela optužni prijedlog Općinskom sudu u Dubrovniku s prijedlogom novčane kazne od 2.830 eura, tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima A kategorije i šest negativnih prekršajnih bodova.

27. travanj 2024 19:02