StoryEditorOCM
Crna kronikaBrzi i pijani

Rekorder uhvaćen u Opuzenu: Vozio pod utjecajem alkohola, pa ga novčana kazna otrijeznila

Piše dv
11. travnja 2023. - 11:53

Prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najveća koncentracija alkohola od 1,58 g/kg izmjerena je 56-godišnjaku koji je u subotu, 8. travnja, u mjestu Opuzen, zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.380 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.983,61 eura izrečena je 23-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u subotu, 8. travnja u poslijepodnevnim satima.

Kod vozača je tom prilikom pronađena manja količina marihuane koja je uz potvrdu oduzeta, a ponuđeni test na prisutnost droge u organizmu vozač je odbio.

Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 535 represivnih mjera. 

05. svibanj 2024 00:04