StoryEditorOCM
Crna kronikaOdgovor na špekulacije

PU dubrovačko-neretvanska otkrila nam je okolnosti pogibije fra Iva Kramara: Nakon dojave zaustavili smo njegov automobil na Nuncijati i proveli prometnu kontrolu...

Piše dv
21. listopada 2022. - 14:05

Nakon prometne nesreće u kojoj je 6. listopada smrtno stradao fra Ivo Kramar, gvardijan Franjevačkog samostana u Pridvorju i policijski kapelan, u javnosti su se pojavile razne špekulacije vezane uz njegovu tragičnu smrt. Na naš upit, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pojasnila je okolnosti koje su prethodile pogibiji omiljenog franjevca.

image

Fra Ivan Kramar, gvrdijan Franjevačkog samostana

Cropix

- Obavještavamo Vas da je 55-godišnjak, koji je smrtno nastradao u prometnoj nesreći 6. listopada u Župi dubrovačkoj, prethodno bio na svetoj misi i prigodnom druženju u krugu samostana gdje se održavala sveta misa, a koje je sam, kao policijski kapelan, organizirao u povodu Dana policije, kako je to bila tradicija već godinama. Na svetoj misi i prigodnom druženju je prisustvovalo oko 60 sudionika, djelatnica i djelatnika te policijskih službenica i službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, među kojima su bili svi rukovoditelji, pa i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kako je to bilo uobičajeno. Policija je zaprimila dojavu o vozilu koje tijekom vožnje državnom cestom D-8 u smjeru Dubrovnika, vožnjom ugrožava sigurnost prometa. Dojava je zaprimljena u 17.38 sati, a postupajući po zaprimljenoj dojavi prometna patrola je vozilo zaustavila u 17.51 sati, na državnoj cesti D-8, na predjelu Nuncijata - navode iz policije i dodaju kako provedenom prometnom kontrolom nije utvrđeno da je vozač pod vidnim utjecajem alkohola, zbog čega nije postojala osnova za njegovo alkotestiranje.

- Tijekom postupanja također nije utvrđen niti jedan prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, niti je zamijećeno kršenje prometnih propisa tijekom približavanja i udaljavanja vozila od prometne patrole, odnosno nije utvrđen niti jedan razlog da se vozača isključi iz prometa, te je pušten da nastavi putovanje prema svom odredištu - ističu iz PU dubrovačko-neretvanske i napominju kako je očevidom prometne nesreće rukovodilo Općinsko državno odvjetništvo iz Dubrovnika koje je izdalo nalog za obdukciju.

- Za obdukcijski nalaz se potrebno obratiti tijelu koje je izdalo nalog, odnosno Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku - stoji još u odgovoru iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

image

Pogreb fra Kramara u mjestu Guča Gora u BiH

Zavazda Konavle/Facebook

 

Podsjetimo, prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao policijski kapelan dogodila se 6. listopada u večernjim satima u Župi dubrovačkoj.

Fra Ivan Kramar je smrtno stradao u Platu, na predjelu Duboka ljuta, nakon što je za upravljačem osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, vozeći u smjeru Konavala, kod izlaska iz zavoja, izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku. Tamo je došlo do udara prednjeg dijela njegovog vozila s prednjim lijevim dijelom autobusa javnog gradskog prijevoznika Libertas koje se kretalo iz suprotnog smjera.

04. srpanj 2024 00:19