StoryEditorOCM
Crna kronikaSmokve su neobrane

Primorac Vlaho Mozara o istrazi europskih tužitelja oko malverzacija s novcem: ‘ O ovome će se još čuti, jamčim da ništa neće proći ispod radara...‘

Piše Ahmet Kalajdžić
6. srpnja 2024. - 10:57

Priča o prijevari i nenamjenskom trošenju bespovratnih sredstava za poljoprivredu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) na području općine Dubrovačko primorje dobila je svoj nastavak. Podsjetimo, u listopadu 2023. zagrebački Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) pokrenuo je istragu o dodjeli EU bespovratnih sredstava za poljoprivredu, a sve se zakotrljalo otkad je vijećnik Općine Dubrovačko primorje Vlaho Mozara prijavio sumnju u zlouporabu sredstava za sadnju maslina i mjendula na Jakljanu i naseljima Dubrovačkog primorja. Sumnja se da je mozak operacije Vanja Gnjidić iz Rijeke koja je u ožujku 2016. zatražila zakup državnih parcela na tri primorske lokacije.

Prijavitelj Mozara izrazio je zadovoljstvo što EPPO ne posustaje od progona zbog mogućih malverzacija.

- Vjerujem da će se o smokvama još dugo čitati i pričati, pogotovo zato što mi sami nećemo odustati od progona svih odgovornih, u kontaktu smo s EPPO i pazimo da ništa ne prođe ispod radara - poručio je vijećnik Mozara.

 

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika.

 

 

 

27. rujan 2024 16:53