StoryEditorOCM
Crna kronika(NE)SIGURNOST NA CESTAMA|

POKUŠAO SE IZVUĆI 80-godišnjak u Veloj Luci prouzročio prometnu nesreću pa ‘odšetao‘ - morat će platiti 15 tisuća kuna

Piše DV
27. srpnja 2020. - 10:43
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najveća novčana kazna od 15 tisuća kuna izrečena je 80-godišnjaku koji je 22. srpnja oko 18 sati, u Veloj Luci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega je napustio mjesto nesreće, ne ustupivši svoje podatke oštećenima, što je po zakonu bio dužan učiniti.

Najveća koncentracija alkohola od 2,73 promila izmjerena je jučer 45-godišnjaku koji je neregistriranim osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka upravljao Ulicom fra Luke Vladimirovića u Pločama.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesena prekršajna prijava na novčani iznos od 12 tisuća kuna te mu je određena šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

U nadzoru prometa policija je poduzela 655 represivnih mjera. Najviše, 351 osoba sankcionirana je zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 62 mjere poduzete su zbog izostanka sigurnosnog pojasa, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe zbog uporabe mobitela tijekom vožnje.

Bile su i 42 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
20. travanj 2024 16:47