StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE:

NAJVEĆA KAZNA MLADOM VOZAČU Na Mostu dr Franja Tuđmana nepropisno preticao kolonu vozila!

Piše DV
4. siječnja 2021. - 11:51
Prema najnovijem tjednom izvješču Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, tijekom proteklog tjedna na razmeđu starfe 2020. i Nove 2021. godine na području krajnjeg juga Hrvatske zabilježena je samo jedna prometna nesreća s ozljeđenim osobama i dviej nesreće s materijalnom štetom. U spomenutoj je nesreći lakše ozlijeđena samo jedna osoba.

U kontrolama cestovnog prometa policija je protiv prekršitelja poduzela 263 represive mjere od kojih valja izdvojiti 173 kazne zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 kazni zbog nepropisnog pretjecanja, 27 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te 3 kazne zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Ohrabruje podatak kako u prošlom tjednu nije bilo sankcioniranih osoba zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prometnih vijesti treba reći kako je najveća koncentracija alkohola od 0,83 promila zabilježena je 31. prosinca u Pločama vozaču (27) koji je upravljao osobnim vozilom splitskih registracija a koji je zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u ulici Luke Vladimirovića. Policijskio su službenici mladog vozača isključili iz prometa te su mu izdali obavezni prekršajni nalog u visini 3.000 kuna.

Recimo i to kako je najveća novčana kazna od 6.000 kuna izrečena mladom vozaču (20) u Dubrovniku. On je u osobnom vozilu dubrovačkih registracija 31. prosinca popodne nepropisno pretjecao kolonu vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana. Ovom je vozaču uz novčanu kaznu izrečena i zaštizna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

 
19. travanj 2024 11:18