StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE:

NAJVEĆA KAZNA MLADOM OPUZENCU Tamo gdje je dopušteno 50 km/h vozio 144 km/h i pretjecao preko pune uzdužne linije

Piše dv
18. siječnja 2021. - 12:05

Prema najnovijem tjednom izvješću Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, u proteklom tjednu na području krajnejg juga Hrvatske zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i pet nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su u kontrolama prometa počiniteljima prometnih prekršaja izrekli 397 kazni od kojih 229 zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 33 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Recimo i to kako je 9 kazni izrečeno zbog nepropisnog pretjecanja a 4 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,48 g/kg izmjerena je u četvrtak 14. siječnja rano ujutro mladom vozaču (33) koji je s osobnim vozilom VW golf "šestrica" dubrovačkih registracija zaustavljen u prometnoj kontroli u lapadskoj Ulici Mata Vodopića. Vozač je isključen iz prometa do otrežnejnja, prekršajno je kažnjen novčanom kaznom od 5 tisuća kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Recimo i to kako je i najveća novčana kazna od 10.500 kuna izrečena mladom vozaču (34) koji je istog dana ujutro prilikom nadzora prometa u opuzenskoj ulici Tisno vozio VW golf "peticu" brzinom od 144 km/h, iako je dopuštena brzina na tom dijelu 50 km/h, te je pretjecao preko pune uzdužne linije. Spomenuti je vozač također dobio zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

16. travanj 2024 22:58