StoryEditorOCM
Crna kronikastrašan zločin

Horor u susjedstvu: Fitness trener ubio ženu u prijenosu uživo, mediji javljaju da su tri žrtve, među njima i dijete

Piše dv
11. kolovoza 2023. - 12:33

Korisnik društvene mreže Instagram jutros je objavio uznemirujući video, u kojem, kako tvrdi, ubija svoju suprugu. Iz policije navode da se dogodila pucnjava te da su dvije osobe ranjene, a da se za napadačem traga, donosi Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama koje prenosi Dnevni Avaz, ubojica je ubio troje ljudi, a likvidirano je i dijete.

Dnevni Avaz tvrdi da se radi o muškarcu koji je otprije poznat policiji, a navode i da je bio član narkoklana.

Riječ o Nerminu Sulejmanoviću, bodybuilderu i fitness treneru koji je od ranije poznat policiji. Inače, za Sulejmanovićem je 2016. bila raspisana međunarodna tjeralica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhićen kao dio narkoskupine Emira Kodžage.

- Evo da vidite kako izgleda ubojstvo uživo, poručio je prije suludog čina.

Avaz neslužbeno saznaje da je muškarac za kojim je pokrenuta potjera ubio tri osobe, uključujući dijete.

 

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihovi službenici dobili su dojavu o upotrebi vatrenog oružja u Gradačcu.

Precizirali su da se policijske ekipe trenutno nalaze na terenu te da je u toku utvrđivanje svih činjenica.

Muškarac je na društvenoj mreži Instagram objavio video izuzetno uznemirujućeg sadržaja, navodeći gledateljima da će uživo vidjeti ubojstvo.

Potom se na videu vidi kako uzima pištolj i ispaljuje metak u čelo ženskoj osobi. Također, na videu se može čuti i plač djeteta koje se nalazilo u neposrednoj blizini.

Policija trenutno traga za osobom koja je počinila pucnjavu u Gradačcu, a sve aktivnosti provode u suradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli. Klix.ba je kontaktirao u ovu pravosudnu instituciju, iz koje nam nisu mogli kazati detalje slučaja u Gradačcu, navodeći da se utvrđuju svi detalji.

U međuvremenu se MUP Tuzlanskog kantona oglasio priopćenjem u kojemu je istaknuto da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe, a tom prilikom je, prema prvim informacijama, ozlijeđeno više osoba.

- Za osobom se intenzivno traga. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj. Policijski službenici su na mjestu događaja i poduzimaju se potrebne mjere i radnje. Na teren su upućeni i timovi Jedinice policije za specijalnu podršku – priopćila je policija.

 

Iz Tužiteljstva su poručili da ne raspolažu svim relevantnim informacijama.

- Policijske snage su na terenu. Akcija je u tijeku. Bit ćete obaviješteni kada budemo imali sve pouzdane informacije - kratko je rečeno.

30. svibanj 2024 07:39