StoryEditorOCM
Crna kronikaKRAJ VELIKE POTRAGE

Dok su nasilnika koji je oteo ženu po Istri lovile brojni policajci, on sam ušetao u njihovu postaju...

Piše Hina, JL
27. srpnja 2023. - 11:33

Istarska policija uhitila je u četvrtak ujutro 60-godišnjeg muškarca za kojeg sumnja da je dan ranije na parkiralištu u Petroviji oteo ženu u 30-im godinama s umaškog područja.

Muškarac je uhićen nakon 24-satne policijske potrage na širem području Umaga i trenutno se nalazi na kriminalističkom ispitivanju u policijskoj postaji u Umagu, potvrdila je istarska policija, donosi Jutarnji list

image

Policijska blokada ceste Materada - Umag zbog otmice.
 

Goran Sebelic/Cropix

S detaljima o uhićenju za HRT se javila Jasminka Kalčić: - Policija je od jučer od jutarnjih sati do danas tražila otmičara, prema neslužbenim informacijama bjegunac se sam prijavio u policijsku postaju Umag, gdje se i sada trenutno nalazi. Nad njime se provodi kriminalističko istraživanje, koje bi moglo potrajati, kažu iz policije. Nakon toga bit će predan sucu istrage, a to će biti danas tijekom dana ili tijekom sutrašnjeg jutra, pojasnila je Kalčić.

Žena je neozlijeđena, ali u teškom šok pronađena u srijedu nekoliko sati nakon otmice na umaškom području kod mjesta Matelići. U potrazi za odbjeglim muškarcem sudjelovali su pripadnici temeljne, interventne i specijalne policije.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja.

image

Policijska blokada ceste Materada - Umag zbog otmice.
 

Goran Sebelic/Cropix

Kako je Jutarnji list već pisao, muškarac kojeg policija dovodi u vezu s otmicom ima 60 godina, kao i žrtva, oteta žena koja ga je prije oko mjesec dana prijavila policiji za silovanje. Nakon što ju je dočekao na parkiralištu, žena je ušla u automobil. Poslije izvjesnog vremena zaustavio je vozilo i dao joj mobitel te rekao da po nju može doći muž, ali ne i policija.

Navodno je riječ o osobi koja već ima iskustva s policijskim potragama i uspijevala je godinama izmicati pravosuđu.

27. travanj 2024 18:33