StoryEditorOCM
Crna kronikabivši HDZ-ovac

Damir Škaro proglašen krivim za silovanje bivše zaposlenice! Doznao je i kaznu

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
29. ožujka 2023. - 14:11

NOVO - Damir Škaro proglašen je krivim. Zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget, Škaru je sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Sandrom Kantolić osudilo na jedinstveno kaznu od dvije godine i 6 mjeseci zatvora. Morat će platiti i 3787 eura troškova suda i vještačenja.

U kaznu mu je uračunato vrijeme u pritvoru 4.9. 2019. do 24.10.2019.

Na objavi presude bili su roditelji oštećene koji nisu htjeli ništa komentirati.

- Izreka presude javno je objavljena a s obzirom da je s rasprave bila isključena javnost. Obrazloženje dosuđene visine kazne obrazloženo je iza zatvorenih vrata pred tužiteljstvom te braniteljima optuženog - rekla je predsjednica sudskog vjeća Sandra Kantolić, javlja Jutarnji.hr.

U prijevodu, s obrazloženja izreke iz sudnice udaljeni novinari ali i roditelji oštećene tj. Škarine zrtve.

-----------------

- Na objavu presude Škaro nije došao, javlja Jutarnji.hr.

-----------------

Gotovo tri i pol godine nakon što je u rujnu 2019. uhićen na graničnom prijelazu s Bosnom, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro u srijedu će se u sudnici Županijskog suda u Velikoj Gorici nakon niza odgoda i održanih 15 ročišta suočiti s nepravomoćnom presudom za spolno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlenice AK Siget.

Krajem prošlog tjedna Škaro je iznio svoju obranu, a Škarina žrtva, kojoj je zbog proživljenih trauma dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, ponovno je saslušana početkom srpnja prošle godine i to putem videolinka, a sadržaj iskaza obje sukobljene strane ostaje iza zatvorenih vrata jer je suđenje zbog zaštite žrtve i osjetljivosti slučaja zatvoreno za javnost.

Optuženi Škaro, podsjetimo, od početka izbijanja afere tvrdi da nije kriv. Velikogorički tužitelji ga terete da je nedjela počinio tijekom lipnja 2019. te do 10. kolovoza 2019. u prostorijama AK Siget, na čijem se čelu tada nalazio.

Osim iskaza žrtve u prilog mu ne idu rezultati DNK vještačenja žrtvine haljine na čijem gornjem obrubu i patentnom zatvaraču je osim njezinog DNK pronađen i Škarin DNK. Ujedno je njegov još pronađen i na donjem obrubu iste haljine.

Suđenje je Škari počelo 21.rujna 2020., a na ročišta je dolazio sa slobode s obzirom na to da je krajem listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika AK Siget, ali i jer su dotad već ispitani svi svjedoci (roditelji žrtve, liječnica kojoj se žrtva povjerila i nekoliko zaposlenika AK Siget).

Od samog početka zastupao ga je odvjetnik Krešimir Krsnik, međutim nakon braniteljeve smrti obranu je preuzeo drugi poznati zagrebački odvjetnik Rafael Krešić.

30. travanj 2024 04:17