StoryEditorOCM
Crna kronikaPoznat policiji

Bjeguncu Božiću ovo nije prvi okršaj sa zakonom, otkrivamo što se sve nalazi u njegovom krim dosjeu: na splitskom sudu već je osuđivan, policiji je poznat od ranije....

Piše Vladimir Urukalo/sd
30. studenog 2022. - 17:53

Ivan Božić, 29-godišnjak iz Solina, prije dva mjeseca, našao se u optužnici splitskog ODO-a zbog krađe staklenih boca. Nezaposleni kuhar do sad je pravomoćno osuđen krajem kolovoza 2018. godine zbog oštećenja tuđe stvari i to na kaznu zatvora od 6 mjeseci uvjetno na 2 godine, a ima i presudu na identičnu kaznu od prosinca 2020. godine i to zbog teške krađe, piše Slobodna Dalmacija.

Ova ga optužnica ODO-a, kojom traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, tereti da je od 12. veljače 2022.g. do 20. ožujka 2022.g. u Solinu u jedanaest navrata dolazio do ograđenog vanjskog skladišnog prostora u vlasništvu trgovačkog društva "Ivica & Jelena" d.o.o., odakle je uzeo i odnio prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića "Jamnica" zajedno sa gajbama. Odnio je odnio ukupno 334 plastične gajbe zajedno sa preko dvije tisuće praznih staklenih boca od jedne litre gaziranog pića "Jamnica" te je tako oštetio firmu "Ivica & Jelena" za iznos od 19 tisuća kuna.

Također je 25. travnja 2022.godine oko pet sati ujutro u Solinu ušao u vatrogasni dom pa je nasilno otvorio plastično kućište brojača novca na automatu za prodaju toplih i hladnih napitaka i snack proizvoda te je iz unutrašnjosti istog uzeo 640 kuna. Nadalje ga se tereti da je da je sredinom srpnja ove godine u Dugopolju iz otvorenog skladišnog prostora u vlasništvu trgovačkog društva "Studenac" uzeo i odnio prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića "Jamnica" zajedno sa pripadajućim plastičnim nosiljkama. Prvi je put uzeo 13 plastičnih gajbi Jamnice oštetivši "Studenac" za 821 kunu, a drugi je put odnio sedam gajbi izazvavši štetu od 442 kune.

Božić je, nakon uhićenja u policiji kazao da priznaje krađe u Solinu, ali da misli da je bio tri puta, a ne jedanaest kako ga se tereti te da misli da šteta nije 19 tisuća kuna. Ostale je krađe priznao u cijelosti.

Isto tako, Prekršajni sud u Splitu sredinom rujna ove godine izdao mu je nalog po kojem mora platiti pet tisuća i 100 kuna zato jer ga je policija 26. srpnja ove godine zaustavila u Solinu te je kod njega nađena vrećica sa 2.31 gramom marihuane.

18. travanj 2024 22:36