StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA |

ZAPLESALE KUGLICE ELITNOG NATJECANJA Jugaši izbjegli prvaka Europe, ali čeka ih Bijač, Dobud..., a možda i...

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2020. - 12:47
Ukoliko se bude igrala, Jugaši će se za mjesto na završnom turniru europske Lige prvaka, koji bi se igrao u Hannoveru, 'potući' u skupini sa Spandaom 04, Olympiaciosom, PRO Reccom (Marko BIjač i Nikša Dobud), CN Marseilleom, te pobjednikom kvalifikacijske skupine u kojoj su Ortigia Siracusa, Barcelona, Steaua Bukurešt, Jadran Split, Primorac Kotor, Szolnok, Mladost Zagreb, Pays d’Aix i Hydraikos.

U drugoj skupini su hercegnovski Jadran Carine, CN Barceloneta, Dinamo Tbilisi, Ferencvaros, WASPO 98 Hannover i pobjednik druge kvalifikacijske skupine u kojoj su OSC Budimpešta, Sintez Kazanj, Radnički Kragujevac, Terrassa, Lille, Vouliagmeni Atena, Brescia, Oradea i Enka Istanbul.

Liga prvaka 2020./21. igrat će se po dosta izmijenjenom sustavu u odnosu na protekle sezone. Samo je jedan kvalifikacijski krug. Razlog tomu je, nažalost, koronavirus, a zbog čega je LEN-a smanjila broja sudionika u završnici. Turniri kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se od 11. do 15. studenog (skupina 'A' u Italiji, u Siracusi, a skupina 'B' u Mađarskoj, u Budimpešti), dok će se natjecanje u elitnom natjecanju, u skupini, također igrati turnirski (i to tri turnira). Prvi je na rasporedu od 14. do 17. prosinca. 

Jugaši će, već se zna, prvi turnir igrati u Ostiji (Italija). Čekaju ga prva tri kola. Prvi suparnik im je Spandau 04, zatim CN Marseille, te u 3. kolu Olympiacos. Drugi turnir, kad se igraju utakmice 4., 5., 6. i 7. kola, na rasporedu je od 1. do 5. ožujka 2021. godine, a treći turnir (zadnja tri kola, 8., 9. i 10.) igra se od 19. do 22. travnja.

Final 8, završni turnir, igra se od 3. do 5. lipnja.


Podsjetnik, prošla sezona nije odigrana do kraja, te naslov prvaka brani Ferencvaros, koji je slavio u sezoni 2018./19. 
25. travanj 2024 10:33