StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠICE JUNIORSKE DOPRVAKINJE HRVATSKE

Siniša Zonić: ‘Ostvarili smo veliki uspjeh jer ovo je prvenstvo za rođene 2005. godine i mlađe, a mi nemamo niti jednu igračicu koja je izlazno godište‘

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2024. - 13:45

Novi uspjeh Ženskog vaterpolskog kluba Jug. Juniorke su doprvakinje Hrvatske. Samo je zagrebačka Mladost bila uspješnija, u svim ostalim utakmicama i Jugašice, i Mladostašice bile su za koplje bolje od ostalih ekipa.

Jug i Mladost su se ogledali u 2. kolu, bila je to prva utakmica ekipe trenera Siniše Zonića na završnom turniru prvenstva Hrvatske u Splitu. U 1. kolu, kad je dubrovačka ekipa bila slobodna, Mladost je dobila Buru, a potom Juga s 14:11. Nakon toga startnog poraza Jugašice su bile bez greške. Redom, prvo su svladale šibensku Viktoriu s 22:8, zatim s 19:12 splitski Jadran, koji je na kraju osvojio broncu, te u zadnjem kolu splitsku Buru s 15:2.

JUNIORSKO PH

Poredak: 1. Mladost 12 bodova (68:26), 2. Jug 9 bodova (67:36), 3. Jadran Split 6 bodova (48:59), 4. Bura 3 boda (39:57), 5. Viktoria bez boda (33:77).

image

Ženski vaterpolski klub Jug (Lana Korać)

Tonči Vlašić/
image

Ženski vaterpolski klub Jug (Nina Jazvin)

Tonči Vlašić/
image

Ženski vaterpolski klub Jug (Nika Alamat)

Tonči Vlašić/
image

Ženski vaterpolski klub Jug (Nika Alamat)

Tonči Vlašić/

- Možda smo protiv Mladosti loše otvorili utakmicu, primili na brzinu tri pogotka, ali sve skupa, odličan nastup – naglasio je Zonić.

Jugova jedinica Lana Korać je po tko zna koji put najbolja vratarka prvenstva. Nagradu za najbolju igračicu, otišla je u ruke Ive Rožić, članice zagrebačke Mladosti.

- Ovo je uistinu veliki uspjeh. Juniorsko prvenstvo je za igračice rođene 2005. godine i mlađe, a mi nemamo niti jednu igračicu rođenu 2005. godine, već tri igračice koje su rođene 2006., zatim jednu koja je rođena 2007., a sve ostalo su rođene 2008. godine i mlađe. Uz to nam je nedostajala Mara Fox – istaknut će trener Juga, kojem je pomagala i ovaj put Martina Nadilo.

image

Ženski vaterpolski klub Jug (trener Siniša Zonić)

Tonči Vlašić/

Osim vratarke Lane Korać, koja se jednom upisala u strijelce, uspjehu Juga u Splitu doprinijele su još Nina Jazvin (ukupno 20 pogodaka), Lara Šutić (3), Nea Matičević (3), Mia Favro (2), Elvira Plećaš (9), Dora Matičević, Nika Alamat (15), Lući Mojaš (7), Iskra Antunović (4), Laura Nedić, Mara Moretti (2), Ema Hanza i Nina Arbulić (1).

image

Ženski vaterpolski klub Jug (Lana Korać)

Tonči Vlašić/
image

Ženski vaterpolski klub Jug

Tonči Vlašić/
02. svibanj 2024 08:13