StoryEditorOCM
VaterpoloFINAL 8 LIGE PRVAKA |

SEZONA BEZ TROFEJA Maro Joković i ekipa zaustavili Jugaše na startu završnog turnira europske Lige prvaka, ništa od polufinala

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2021. - 19:13

Jugaši nisu bili uspješni u četvrtfinalu završnog turnira europske Lige prvaka u Beogradu, te sezonu 2020./21. neće pamtiti po trofeju. Zaustavila ih je Brescia, talijanski prvak, koja je bila bolja s 12:10, te će se ona, a ne Jug AO; boriti za finale s Ferencvarosom, braniteljem naslova.

Momčad trenera Vjeka Kobešćaka će u nastavku turnira europske Lige prvaka igrati za poredak od 5. do 8. mjesta. 

- Nismo pokrili njihove glavne šutere. U ključnim trenucima nismo bili pravi. Nemamo širinu. Bolja momčad je pobijedila - istaknuo je Kobešćak. 

image
Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja
Deepbluemedia.eu

PRVA ČETVRTINA Alex Papanastasiou je osvojio prvu loptu, a nakon asistencije Xavija Garcije pogodio je Loren Fatović za 1:0. AN Brescia nije uspjela realizirati svoj prvi napad. Vicenzo Dolce je uzdrmao gredu gola Tonija Popadića, a na drugoj strani Luka Lončar nije uspio poduplati prednost. Zatim je isključen, a Jacopo Alesiani s mjesta s kojeg je na drugoj strani pogodio Fatović, pogađa za 1:1.

Lijepa šrauba Alexa Oberta, ali pogodio je Marca Del Lunga na vratima AN Brescie, koja je potom imala opet igrača više, ali sad je na mjestu Popadić. Ne uspijeva ni  Jug s igračem više (Obert na prvoj stativi) nakon čega je mrežu Juga zatresao Giacomo Cannella sa srednjeg. Ostao je sam na sedam metara.

Blokiran je pokušaj Paula Obradovića s igračem više, tukao je sa srednjeg. Jugaši su se potom obranili, Fatović je pobjegao u kontru i izjednačio na 2:2. Sjajno ga je pronašao Hrvoje Benić.

AN Brescia je povela s igračem više, nakon isključenja Benića. Christian Presciutti je pogodio s krila. Jug nakon toga ne koristi igrača više (Fatović).  

DRUGA ČETVRTINA Kako je počela prva, tako je i druga četvrtina. Papanastasiou je osvojio loptu, Fatović je strijelac za 3:3. Nakon prekršaja, u posljednjim trenucima napada, šutirao je s više od šest metara, te iznenadio Del Lunga. Alesiani je uzvratio te vratio AN Bresciu u vodstvo (4:3), nakon toga Jug ne koristi dva igrača više, te stiže kazna. Spretno i sretno pogodio je Dimitrios Nikolaidis (3:5). Zatim uzvraća Jug (Daniil Merkulov te Benić s igračem više), a nakon izjednačenja Brescia je imala napad s dva igrača više, međutim, nije uspjela. Papanastasiouv pokušaj da se Jug dođe do prednosti nije bio uspješan, a prvo poluvrijeme je zaključio pogotkom Angelos Vlachopoulos iz daljine.

TREĆA ČETVRTINA Sad je prvi napad imala AN Brescia, te je prva pogodila u četvrtini Vicenzo Renzuto (5:7). Benić je odmah odgovorio (6:7). Zatim AN Brescia ne koristi igrača više, pa ni Jug Adriatic osiguranje. Točno na polovici četvrtine bijeg Fatovića, ali ovaj put je Del Lungo izašao iz tog dvoboja kao pobjednik. Dvije minute poslije ipak izjednačenje - Benić (7:7), ali odmah AN Brescia pogađa mrežu Jugaša (Vlachopoulos). Jug AO je Izjednačio s igračem više (Garcia). Renzuto je tri sekunde prije kraja treće četvrtine pogodio s igračem više (8:9).

ČETVRTA ČETVRTINA Tko osvoji loptu - prvi pogađa, Alesiani je osvojio loptu, a Đorđe Lazić pogodio, i to šraubom. Na leđima mu je bio Merkulov. Fatović je 4 minute i 35 do kraja postigao svoj četvrti, a Jugov deveti pogodak (9:10). Samo 20 sekundi poslije AN Bresca je opet na plus dva (Alesiani 9:11). Nalon 23 sekunde, a 3 minute i 52 do kraja Papanastasiou je opet doveo Juga na pogodak zaostatka (10:11). Del Luongo je s tri obrane u nizu, u istom napadu (Benić, Garica i Obert) spriječio izjednačenje tri minute do kraja. Ni nova prilika nije iskorištena. Potom je isključen Garcia, mreža Juga se zatresla, ali je trener AN Brescie Alessandro Bovo zatražio minutu dogovora, te je ostalo 10:11. Ipak, što AN Brescia nije uspjela tad, jest nakon minute dogovora, a minutu i 8 sekundi do kraja (Canella 10:12), i tu je priči bio kraj...

image
Maro Joković (AN Brescia)
Deepbluemedia.eu

FINAL 8 / NOVI BEOGRAD

Jug AO – AN Brescia 10:12

BEOGRAD Bazen '11. April'. Suci: Georgios Stavrdis (Grčka) i Michiel Zwart (Nizozemska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obranA), Obert, Fatović (4), Lončar, Kržić, Garcia (1), I. Vukojević, Merkulov (1), Papanastasiou (1), Žuvela, Benić (3), Obradović, A. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

AN BRESCIA: Del Lungo (12 obrane), Dolce, Presciutti (1), Lazić (1), Joković, Nikolaidis (1), Renzuto (2), Cannella (2), Alesiani (3), Vlachopoulos (2), Balarini, Gitto, Rossi. Trener: Alessandro Bovo.

Četvrtine: 2:3, 4:4, 3:3, 2:3

image
Tuga na klupi Jug Adriatic osiguranja
Deepbluemedia.eu

Četvrtak, 3. lipnja, prvo četvrtfinale: PRO Recco - WASPO 98 Hannover 16:9, drugo četvrtfinale: Ferencvaros - CN Marseille 14:6, treće četvrtfinale: Jug Adriatic osiguranje - AN Brescia 10:12, četvrto četvrtfinale: CNA Barceloneta - Olympiacos 22:8

Petak, 4. lipnja, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, 13 sati: WASPO 98 Hannover - Olympiacos, 15.30 sati: CN Marseille - Jug AO, prvo polufinale, 18 sati: PRO Recco - CNA Barceloneta, drugo polufinale, 20.30 sati: Ferencvaros - AN Brescia.

Subota, 5. lipnja, 13 sati: utakmica za sedmo mjesto, 15.30 sati: utakmica za peto mjesto, 18 sati: utakmica za treće mjesto, 20.30 sati: finale. 

26. travanj 2024 12:51