StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

PRVO JE IMPERATIV, A DRUGO JE ŽELJA Ivica Tucak nije mijenjao popis u odnosu na Svjetsku ligu, pozvao je istih dvadeset igrača

Piše Tonči Vlašić
19. siječnja 2021. - 15:11

Plasirati se na Olimpijske igre, a zatim na najvećem svjetskom natjecanju osvojiti medalju - prvo je imperativ, a drugo je želja hrvatske vaterpolske reprezentacije, koju od 14. do 21. veljače čekaju kvalifikacije u Rotterdamu za Olimpijske igre, koji bi trebale početi 23. srpnja u Tokiju.

Ivica Tucak, hrvatski izbornik, pozvao je na pripreme dvadeset igrača. Nema novih imena na njemu u odnosu na igrače koji su bili kandidati za nastup na završnim europskim kvalifikacijama za nastup na završnom turniru Svjetske lige, koje su održane od 8. do 10. siječnja u Debrecenu, a na kojem naši nisu uspjeli izboriti mjesto među tri najbolja, koja su vodila na završni turnir.

image
Ivica Tucak, hrvatski izbornik - EP u Budimpešti 2020. godine foto: Tonči Vlašić

Dakle, na popisu izbornika su vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) i Marin Šparada (Solaris), centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje), Nikša Dobud (Pro Recco) i Luka Lozina (Vouliagmeni), braniči: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran) i Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), te napadači: Lovre Miloš, Franko Lazić i Luka Bukić (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (CN Marseille) i Zvonimir Butić (Jadran Split).

Reprezentacija će prvi dio priprema imati od 25. siječnja do 2. veljače u Rijeci, a drugi, završni dio priprema počinje 5. veljače u Zagrebu.

U kvalifikacijama za OI Hrvatsku u skupini čekaju ogledi protiv Njemačke, Rusije, Rumunjske, Nizozemske i Francuske, a u drugoj skupini su Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija Turska. Najbolje četiri momčadi iz svake skupine plasirat će se u završnicu (kup sustav). Tri prvoplasirane reprezentacije osigurat će nastup na olimpijskom turniru u Tokiju, a što su ranije osigurale reprezentacije Srbije, Italije, Španjolske, Mađarske, SAD-a, Australije, JAR-a i Kazahstana te naravno, domaćina Igara, Japana.

26. travanj 2024 08:31