StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA U GRUŽU

Petarda Tonija Mozare, Jug Adriatic osiguranje upisao pobjedu uoči puta u Francusku

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2024. - 20:14

1. KOLO, PRVA POBJEDA

Jug Adriatic osiguranje – Šabac Elixir 19:15

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Stanko Ivanovski (Herceg Novi) i Miroslav Mijanović (Bijela), delegat: Milorad Murišić (Herceg Novi).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (2 obrane), Burđelez, Djerković, Jerković, Joković (2), Pavlić (2), Mozara (5), Cabanas (2), Kržić (1), Burić (4), Herceg, Žuvela (3), Jurišić (2 obrane), Kulaš. Trener: Vjeko Kobeščak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković.

ŠABAC ELIXIR: Gavrilović (4 obrane), Novaković, Kovačević, Repanović, Babić, O. Tomić, Barać, Pljevančić (5), Mačić, Dragović (2), Stojanović (1), Korać (3), V. Tomić (5 obrana), Toholj (4). Trener: Nemanja Ličanin, pomoćnik: Nikola Đokić.

Igrač više: Jug Adriatic osiguranje 6/13, Šabac Elixir 9/15

Peterci: Jug Adriatic osiguranje 3/3

Četvrtine: 6:4, 4:2, 5:5, 4:4

Trebala je 21 sekunda za prvi pogodak u Gružu u 17. sezoni Regionalne lige, i to ga je za najuspješniji klub natjecanja, peterostrukog pobjednika, postigao olimpijski doprvak Marko Žuvela. Silovito s vanjske pozicije, Pavle Gavrilović je pogledom ispratio put lopte u svoj gornji desni kut. 

Ante Jerković je bio zlatni nedavno na EP-u za igrače do 19 godina, koje je održano u Bugarskoj. Trener Vjeko Kobešćak je u najavi sezone, koju je Jug Adriatic osiguranje dočekao bez šestorice igrača, a sa samo jednim novim (centar Branimir Herceg je stigao iz zagrebačke Mladosti), najavio kako će priliku dobiti mlađi.

U prvom redu je tad mislio na Vlaha Pavlića, koji je bio najbolji strijelac prvenstva na kojem je hrvatska reprezentacije do 19 godina ostvarila povijesni uspjeh (prvo zlato, a osmo pobjedničko postolje u povijesti spomenutog natjecanja). Pavlić je igrao prošli tjedan kvalifikacije za europsku Ligu prvaka, te pogađao. Sad je pogodio već nakon dvije minute i 17 sekundi igre za 2:0.  Za 3:1 strijelac je bio najtrofejniji hrvatski vaterpolist svih vremena, te prvi Jugaš u povijesti s tri medalje s Olimpijskih igara – Maro Joković, koji je realizirao potom peterac za 4:2. Toni Mozara je potpisao 5:3 na ulasku u 7. minutu, a na isteku iste Žuvela je realizirao novi peterac 6:3. 

Ako je išlo Jugaše u napadu, nije baš u obrani u početku utakmice. Šabac Elixir je tri puta prevario domaćina, poslao loptu iza leđa kapetana Tonija Popadića, u nepunih pet minuta. Postigao je gost četiri pogotka u prvoj četvrtini, na početku druge došao na pogodak zaostatka (5:6), potom i sredinom druge (6:7) nakon drugog pogotka Mozare...

Žuvela je svojim trećim pogotkom, igrala se 13. minuta, potpisao 8:6. Potom je krenulo, i u obrani, i u napadu: Filip Kržić 9:6, Sergi Cabanas 10:6 (rezultat na kraju druge četvrtine), pa opet Sergi Cabanas 11:6. 

Šabac je u 18. minuti prekinuo niz domaćina od četiri pogotka, ali više nije doveo u pitanje njegovu pobjedu. U zadnjoj četvrtini je bilo i plus šest za hrvatskog doprvaka (17:11, 18:12 i 19:13)...

image

Klupa Jug Adriatic osiguranje - Pavo Marković, Igor Računica, Vjeko Kobešćak, sudac Stanko Ivanovski

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Šabac Elixir

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Šabac Elixir

Tonči Vlašić/
image

Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/

Jugaši se nakon starta Regionalne lige opet vraćaju Europi. Idu sad u Francusku, čeka ih bitka za mjesto u jednoj od ukupno četiri skupine EuroCupa s po četiri kluba. Za to trebaju biti među dva najbolja u kvalifikacijskoj ‘F’ skupini u kojoj su osim domaćina, Pays D‘Aix Natation, još njemački SV Ludwigsburg 08, grčki Panathinaikos AC i talijanski De Akker Team iz Bologne.

Popadić i ekipa prvu utakmicu u Francuskoj igraju u četvrtak, 26. rujna, protiv domaćina (20 sati)

Zadnju četvrtinu branio je Ivan Jurišić, još prije je u igru ušao Petar Kulaš, Mozara je bio prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja s pet pogodaka...

image

Toni Mozara (Jug Adriatic osiguranje) i Andrej Barać (Šabac Elixir)

Tonči Vlašić/
22. rujan 2024 07:05