StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Oglasio se Jug Adriatic osiguranja, te potvrdio kako je dogovorio nastavak suradnje s hrvatskim reprezentativcem!

Piše Tonči Vlašić
13. lipnja 2024. - 14:18

Šuti Jug Adriatic osiguranje, mislili smo kako će tako biti sve do završetka Olimpijskih igara u Parizu, kako se neće puno toga znati prije toga. Već je poznato kako je otišao Franko Lazić, vratio se u Mladost, koja je povukla nakon završetka sezone najviše poteza. Zvončac je u toj priči pretrpio najviše udaraca jer su kapicu Jadrana kapicom kluba sa Save zamijenili Ivan Marcelić, Josip Vrlić, Konstantin Kharkov, Luka Bukić i Matias Biljaka. Plus, na Savu su došli/vratili se Ivan Bulubašić i Mislav Vrlić, koji su bili u Trstu, zatim Andrija Bašić iz WASPO 98 Hannovera, te Ante Vukičević iz CN Marseillea. 

Marko Bijač je napustio Olympiacos, te potpisao ugovor sa splitskim Jadranom, aktualnim prvakom. Dakle, riješio je Zvončac pitanje vratara. Produžio je i ugovor s Lorenom Fatovićem, koji će do ljeta 2026. godine biti u njegovoj kapici. Ali, tko je zamjena za Josipa Vrlića? Tko za Kharkova? Tko za Bukića?

Nema sumnje kako na ta pitanja Zvončac traži odgovore, i ne samo ta. Isto je i u Gružu u kojem su ugovori istekli Rinu Buriću, Hannesu Daubeu, Jacobu Merčepu, Goranu Grgureviću, ... 

- Potpisali smo s Rinom Burićem novi ugovor - oglasio se Jug Adriatic osiguranje na svojoj stranici, to je prva potvrda tko ostaje. Sergi Cabanas je pod ugovorom. Ostaje kako stvari stoje i kanadski reprezentativac Bogdan Djerkovic. Hoće li Burić, Cabanas i Djerkovic biti u idućoj sezoni jedini igrači Juga koji nisu ponikli u Gružu? Hoće li Jug Adriatic osiguranje potpisati s još kojim igračem, kojem je istekao ugovor, ili će ‘gurnuti u vatru‘ neke mlade igrače? Stječe se dojam kako će biti ovo drugo. Priliku je u zadnje vrijeme od mladih dobio Mauro Prkoča, koji je ugodno iznenadio. Tu su još Ivuša Burđelez, Hrvoje Zvono je zbog ozljede propustio veći dio sezone, ali očekuje se njegov povratak ...

Uglavnom, Toni Popadić, Filip Kržić, Maro Joković, Rino Burić i Marko Žuvela, to je kvintet Jugaša, koje je pozvao Ivica Tucak na pripreme hrvatske reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu. Cabanas je sa španjolskom reprezentacijom na istom zadatku. To je šestorka, koju osvaja medalje na velikim natjecanjima, a koje ima Jug Adriatic osiguranje şigurno za iduću sezonu. 

U idućoj sezoni Jugaši igraju opet kvalifikacije za najelitnije europsko klupsko natjecanje, Ligu prvaka. Zatim, čeka ih i ogled s Ferencvarosom za europski Superkup, zatim ogled sa splitskim Jadranom za hrvatski Superkup. Naravno, tu je domaće prvenstvo, domaći kup, te Regionalna liga. Čak šest natjecanja. 

 

13. lipanj 2024 14:32