StoryEditorOCM
VaterpoloPOČINJE DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

Obje četvrtfinalne utakmice u Gružu, prva večeras, Jugaši kreću po svoje 26. finale i 18. naslov

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2023. - 12:37

Reprezentativci su se vratili u Gruž nakon nastupa u Svjetskom kupu, te su Jugaši na okupu. Prvo ih čeka doigravanje za prvaka, prvi krug. Četvrtfinala. Suparnik im je Medveščak, koji je bio sedmi u ligaškom dijelu. Jugaši pak drugi. Prvi je bio splitski Jadran, a osmi POŠK, treća HAVK Mladost, a šesti Mornar BS, te četvrto Primorje EB, a peti Solaris.

Kao i proteklih sezona, u četvrtfinalu su dvije utakmice. Ne broje se pobjede, već pogoci. Tko ih postigne više, taj će u polufinale, koje se igra na dvije pobjede, a finale na tri. U polufinalu će pobjednik ogleda Jug Adriatic osiguranje – Medveščak na boljeg iz ogleda HAVK Mladost – Mornar BS. Gruž brani naslov prvaka Hrvatske, ‘kanti’ kojih ima 17. u svojim vitrinama. Najviše od svih. HAVK Mladost je bila najbolja u Lijepoj našoj jedanaest puta, Primorje dva puta, a POŠK (Splitska banka) jednom. Ovo je 32. Prvenstvo Hrvatske. Jugaši su do danas 25 puta bili u finalu, Mladost 23 puta, Primorje 7 puta i POŠK dva puta. Još je samo splitski Jadran igrao u finalu, i to pet puta, ali niti jednom nije otišao do kraja.  

Za razliku od ostalih parova četvrtfinala, Jugaši i ‘Medvjedi’ će oba ogleda odigrati na istom mjestu, u Gružu. Tako su se dogovorili. Prvi je večeras od 18 sati, a drugi počinje sutra, u petak, 17. ožujka, točno u podne.

Idući tjedan Jug ide u Španjolsku. Gost je u utorak, 21. ožujka, Sabadella (19.30 sati). Filip Kržić je zbog loma prsta u zadnjoj europskoj utakmice, pobjedi protiv OSC-a u Gružu, propustio nastup za reprezentaciju u Svjetskom kupu.

- Počeo sam trenirati s loptom. Neću igrati protiv Medveščaka, a nadam se kako ću moći protiv Sabadella – istaknuo je Filip.

Na listi ozlijeđenih su i Goran Grgurević, Toni Mozara... Grgurević već duže vrijeme ima problem s ramenom.  

18. travanj 2024 15:57