StoryEditorOCM

Nina Jazvin, Nea Matičević, Lući Mojaš, Mara Moretti, Iskra Antunović i ostale slave treću pobjedu na Euru! Pala je i Njemačka!

Piše Tonči Vlašić
29. lipnja 2023. - 18:18

Svih pet Jugašica (Nina Jazvin, Nea Matičević, Lući MojašMara Moretti i Iskra Antunović, potonja je dijete KPK) u kapici dubrovačkog kluba bilo je u akciji protiv Njemačke, koju je Hrvatska pod vodstvom Višeslava Sarića odradila uspješno niti 24 sata nakon očekivanog, ali visokog poraza u četvrtfinalu od Grčke (5:19).

Pobijedila je s 13:7, te će igrati na kraju za peto mjesto na Europskom prvenstvu za igračice do 15 godina, koje se igra u Zagrebu. Nova je to lijepa pobjeda naših, treća na prvenstvu u ukupno šest nastupa.

Protivnik za peto mjesto bit će bolji iz ogleda Nizozemska – Srbija, a nakon što naše budu doznale suparnika u zadnjem, sedmom nastupu na prvenstvu, koje je već za njih uspješno, igrat će se polufinala: Mađarska – Grčka, te Španjolska – Italija.

Jazvin je uz Neil Janković iz splitskog Jadrana bila prvi strijelac Hrvatske. Njih dvije po četiri pogotka, skupa pogodak više od suparnika. Lara Srhoj iz splitskog POŠK-a 1937. i Petra Galić iz splitskog Jadrana su postigle po dva pogotka, a jedan Tonka Rogulj iz zagrebačke Mladosti.

17. lipanj 2024 02:49