StoryEditorOCM
VaterpoloSREĆI NEMA KRAJA

Nea Matičević i Mara Moretti pogađale protiv Češke, Hrvatska novom pobjedom izborila četvrtfinale Europskog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
27. lipnja 2023. - 20:43

Hrvatske vaterpolistice su i dalje prvi razred. Pokazale su to u skupini ‘A‘ prve Divizije na Europskom prvenstvu za igračice do 15 godina, potvrdile to sad u osmini finala protiv Češke, reprezentacije iz drugog razreda, koja nije imala izgleda izboriti pored naših četvrtfinale, te napraviti korak naprijed.

Ne, nije bilo dileme tko je tu bolji. Hrvatska je povela s 3:0, vodila s 9:1. Na kraju je ostvarila uvjerljiv uspjeh - 21:8. Jučer u 16:3 pobjedi protiv Srbije prvo ime bila je Jugašica Nina Jazvin sa sedam pogodaka, a sad (opet) sjajna Lara Srhoj iz splitskog POŠK-a 1937., koja je pogodila čak dvanaest puta mrežu Čehinja!

Srhoj je u 1. kolu, u 13:14 porazu od Italije, postigla osam pogodaka, zatim pet u porazu 9:17 od Mađarske, braniteljica naslova i prvog favorita za zlato. Protiv Srbije je četiri puta pogađala, sad dvanaest – 29 pogodaka u četiri utakmice!

Protiv Češke dvije Jugašice su se upisale u strijelce, Nea Matičević je postigla svoj prvi pogodak na prvenstvu, a nakon što je jednom pogodila mrežu Srbije, Mara Moretti je to isto uspjela i protiv Češke. Opet su igrale od Jugašica i Jazvin, te Lući Mojaš.

Neil Janković iz splitskog Jadrana je potpisala tri pogotka, Tonka Rogulj iz zagrebačke Mladosti dva, a još su po jedan pogodak postigle Petra Galić i Ana Brzović, članice splitski Jadran odnosno POŠK-a 1937. 

Plasmanom među osam najboljih na prvenstvu Hrvatska je ostvarila cilj. Ugodno je iznenadila i kad je gubila jer su Italija i Mađarska TOP reprezentacije. Sad je u četvrtfinalu, u srijedu, 28. lipnja (20.30 sati), čeka na Savi Grčka, koja je uz Italiju, Mađarsku i Španjolsku kandidat za pobjedničko postolje.

Utakmica je to u kojoj Hrvatska nema što izgubiti, može samo dobiti.   

EP U ZAGREBU 2023.

Osmina finala Europskog prvenstva za igračice do 15 godina, Zagreb: Srbija – Rumunjska 15:6 (Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske), Nizozemska – Turska 17:4 (Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv Italije), Hrvatska – Češka 21:8 (Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke), Izrael - Njemačka 9:15 (Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske).  

Pobjednik Hrvatska - Grčka u polufinalu ide na pobjednika Mađarska - Njemačka. 

01. lipanj 2024 21:48